Griķu zupa ir garšīgs un veselīgs pusdienu ēdiens visai ģimenei. Jūs varat pagatavot to gaļas vai dārzeņu buljonā. Griķi satur daudz dzelzs, un gaļas buljons piesātina organismu ar olbaltumvielām, sniedz sāta sajūtu un piepilda ar enerģiju visai dienai.
Sastāvdaļas
Porcijas: –+
- Vistas fileja 300 g
- Griķi 400 g
- Kartupelis 5 gab
- Sīpols 2 gab
- Burkāns 1 gab
- Sāls pēc garšas
Uz porciju
Kalorijas: 125 ккал
Proteīns: 7.28 г
Tauki: 1.06 г
Ogļhidrāti: 22.14 г
Soļi
-
Nomazgājiet vistu un sagrieziet kubiņos.
-
Pannā apcep vistas gabaliņus līdz zeltaini brūnai.
-
Sīpolu sagriež kubiņos un pievieno vistai.
-
Sarīvē burkānus un nosūta uz vistu ar sīpoliem.
-
Ielejiet ūdeni pannā. Tur pievienojiet nomazgātus griķus un smalki sagrieztus kartupeļus. Vāra līdz gatavībai apmēram 20 minūtes Apvieno ar ceptiem dārzeņiem un vāra vēl 5 minūtes.
-
Pasniedzot var pievienot skābais krējums.