Burkānu krēmzupa ir viegli pagatavojams un mazkaloriju ēdiens. Vārīti burkāni ir lieliski sagremojami un satur milzīgu daudzumu vitamīnu un uzturvielu.
Sastāvdaļas
Porcijas: –+
- Puravi 1 gab
- Olīveļļa 2 ĒK
- Burkāns 300 g
- Kartupeļi 125 g
- Milti 1 ĒK
- Dārzeņu buljons 1000 ml
- Piens 180 ml
- Skābais krējums 4 ĒK
- Pētersīļi 1 ĒK
- Sāls pēc garšas
Uz porciju
Kalorijas: 111 ккал
Proteīns: 2.05 г
Tauki: 7.74 г
Ogļhidrāti: 8.16 г
Soļi
-
Pannā sakarsē eļļu, ieber puravus un sautē 8 minūtes.
-
Pievieno burkānus un kartupeļus, sautē vēl 2 minūtes.
-
Iesijā miltus un kārtīgi izmaisa, lai neveidotos kunkuļi.
-
Maisot pielej 250 ml buljona.
-
Pielej pienu un pieber sāli.
-
Uzvāra un uz lēnas uguns vāra vēl 45 minūtes.
-
Zupu sakuļ biezenī, lej šķīvī, pasniedz ar skābo krējumu un pētersīļiem.