Pupiņu zupa ar bekonu un makaroniem

Zupa ar pupiņām, bekonu un makaroniem ir ļoti sātīga un bagātīga. Buljonu gatavo uz vistas bāzes, un dārzeņi piešķir bagātību un aromātu. Cietais siers ir atbildīgs par maigo garšu. Zupa patiks visiem sātīgu pikantu buljonu cienītājiem. Lai iegūtu garšu, varat pievienot daudz smaržīgu zaļumu.

Sastāvdaļas
Porcijas: +12
  • Buljons 5000 ml
  • Ķiploks 1 gab
  • Sīpols 250 g
  • Cukini 500 g
  • Bulgāru pipari 300 g
  • Tomāts 2 gab
  • Bekons vai šķiņķis 300 g
  • Sarkanās pupiņas 170 g
  • Makaroni 200 g
  • Cietais siers 100 g
  • Olīveļļa 4 ĒK
  • Vistas stilbiņš 500 g
  • Sāls pēc  pēc garšas
Uzturvērtība uz 100 g
Kalorijas: 73 kcal
Olbaltumvielas: 4.08 g
Tauki: 4.33 g
Ogļhidrāti: 4.23 g
Pagatavošana
60 min.Drukāt
  • Vispirms nomizojiet ķiplokus un smalki sagrieziet. Tālāk ņem dārzeņus: sīpolus, cukini, papriku un tomātus un sagriež kubiņos. Sagrieziet bekonu mazos gabaliņos. Pāris reizes noskalojiet pupiņas zem tekoša ūdens.
  • Pupiņu zupa ar bekonu un makaroniem - 2
    Uzkarsētā pannā uz lēnas uguns apcep ķiplokus. Tad pievieno sasmalcinātus sīpolus, bekonu un samaisa.
  • Pēc tam, kad bekons (šķiņķis) ir apcepts, nosūtiet pārējos sasmalcinātos dārzeņus. Atstājiet 15-20 minūtes uz vidējas uguns. Pievieno sāli, arī paprikas un citu garšvielu maisījumu pēc garšas.
  • Pupiņu zupa ar bekonu un makaroniem - 4
    Tad visu piepilda ar iepriekš sagatavotu buljonu, pievieno lauru lapu un pupiņas. Pagatavojiet zupu vēl 5 minūtes.
  • Beigās pievieno makaronus (pagatavojiet makaronus atbilstoši iepakojuma norādījumiem.). Gatavo zupu pasniedz galdā un katru porciju pārkaisa ar rīvētu sieru.
  • Pasniedziet zupu, tiklīdz tā ir pagatavota, lai ēdiens neatdziest. Apkaisa ar smalki sagrieztiem zaļumiem. Sagatavojiet ķiploku grauzdiņus pēc vēlēšanās.

Padoms!
Veselīgākai zupai bekona vietā izmantojiet teļa vai vistas gaļu.

Dalīties ar draugiem
Novērtē recepti
TOPrecepte.lv