Burkānu kūka ar riekstiem

Burkānu kūka multivārāmajā katlā — deserts, kas neprasa īpašas sagatavošanas grūtības. Cepšana noteikti patiks pieaugušajiem un bērniem.

*Recepte piemērota multikatlam Philips.

Sastāvdaļas
Porcijas: +12
  • Milti 200 g
  • Cukurs 130 g
  • Eļla 175 ml
  • Olas 2 gab
  • Cepamais pulveris 1 TK
  • Kanēlis 1 TK
  • Muskatrieksts ½ TK
  • Burkāns 1 gab
  • Konservēti ananāsi 200 g
  • Sasmalcinātu valriekstu 100 g
  • Kokosriekstu skaidiņas 50 g
  • Filadelfijas siers 200 g
  • Sviests 70 g
  • Pūdercukurs 100 g
  • Svaigi spiesta apelsīnu sula 2 ĒK
Uzturvērtība uz 100 g
Kalorijas: 344 kcal
Olbaltumvielas: 5.59 g
Tauki: 23.74 g
Ogļhidrāti: 30.82 g
Pagatavošana
55 min.Drukāt
  • Atsevišķā traukā samaisiet miltus, cepamo pulveri, cukuru, kanēli un muskatriekstu. Ielejiet eļļu, iekuliet olas. Visu izmaisiet ar karoti. Beigās pievienojiet riekstus, burkānu, ananasa gabaliņus, kokosriekstu skaidiņas un izmaisiet līdz viendabīgai masai.
  • Ierīces iekšējā katla sieniņas izziediet ar sviestu, ielejiet tajā sagatavoto masu. Izlīdziniet.
  • Nospiediet «MENU» taustiņu un izvēlieties «BAKE» programmu. Ar taustiņu «TEMPERATURE» noregulējiet 180°C. Pēc tam ar «COOKING TIME» taustiņu noregulējiet laiku 55 minūtes. Nospiediet «START» taustiņu.
  • Pēc programmas beigām atvienojiet ierīci no elektrotīkla. Atstājiet kūku atdzist atvērtā katlā.
  • Pa to laiku pagatavojiet krēmu – saberziet pūdercukuru ar sviestu, pievienojiet sieru un apelsīnu sulu. Rūpīgi sakuliet.
  • Padzisušu kūku pārgrieziet šķērsām, apziediet ar krēmu. Ar krēmu apziediet arī kūkas virspusi un sānus. Pārkaisiet ar riekstiem. Paturiet ledusskapī 2 stundas.

Tas ir interesanti!
Burkānu kūka tiek gatavota lielākajā daļā valstu, taču tā ir īpaši populāra Amerikā, jo tajā ir maz kaloriju.

Dalīties ar draugiem
Novērtē recepti
TOPrecepte.lv