Cūkgaļas ribiņas

Ar šo recepti multivārāmajā katlā pagatavots cūkgaļas ribiņas būs bagātīga gaļas garša. Gaļu var pasniegt ar kartupeļiem, svaigiem dārzeņiem vai rīsiem.

*Recepte piemērota multikatlam Philips.

Sastāvdaļas
Porcijas: +4
  • Cūkgaļas ribiņas 500 g
  • Sīpols 1 gab
  • Kartupeļi 4 gab
  • Ķiploki 2 daiviņas
  • Kviešu milti 1 ĒK
  • Skābais krējums 1 ĒK
  • Svaigi malti pipari 1 TK
  • Eļļa 3 ĒK
  • Lauru lapa 2 gab
  • Smaržīgais pipars 3 graudiņi
  • Karstais ūdens 130 ml
  • Sāls  pēc garšas
Uzturvērtība uz 100 g
Kalorijas: 194 kcal
Olbaltumvielas: 7.18 g
Tauki: 14.11 g
Ogļhidrāti: 5.14 g
Pagatavošana
55 min.Drukāt
  • Atsildiet gaļu istabas temperatūrā, ierīvējiet ar pipariem un sāli.
  • Nospiediet «MENU» taustiņu un izvēlieties «FRY» programmu, noregulējiet laiku 15 minūtes un nospiediet taustiņu «START».
  • Ierīces iekšējā katlā ielejiet trīs ēdamkarotes eļļas, sakarsējiet aptuveni 1 minūti. Gaļu stipri apcepiet no katras puses. Kad gaļa izcepusies, pievienojiet sīpolus. Tos cepiet, līdz kļūs zeltaini.
  • Ielejiet 130 ml karsta ūdens, pielieciet lauru lapas, smaržīgos piparus un sarīvētu ķiploku.
  • Nospiediet «MENU» taustiņu un izvēlieties «STEW» programmu. Ar «COOKING TIME» taustiņu noregulējiet laiku 40 minūtes. Aizveriet vāku un nospiediet «START» taustiņu.
  • Pēc 10 minūtēm salieciet šķēlēs sagrieztus kartupeļus tvaicēšanas grozā un aizveriet vāku.
  • Beigās izņemiet ribiņas un kartupeļus, bet novārījumam pievienojiet ēdamkaroti miltu, kas samaisīti ar 60 ml auksta ūdens. Rūpīgi izmaisiet. Citā bļodiņā ielejiet trīs ēdamkarotes mērces, vienu ēdamkaroti krējuma un rūpīgi samaisiet. Pēc tam iegūto masu ielejiet atpakaļ ierīces iekšējā katlā pie atlikušās mērces. Salieciet atpakaļ ribiņas.
  • Pasniedziet ar skābētiem gurķiem.

Tas ir interesanti!
Universālās garšvielas, ko pavāri labprātāk pievieno cūkgaļas ribiņu marinādei, ir: svaigi malti paprika, baziliks, koriandrs, ķiploki, fenhelis, rozmarīns, ķimenes.

Dalīties ar draugiem
Novērtē recepti
TOPrecepte.lv