Griķu zupa ar frikadelēm

Pareizs sabalansēts uzturs obligāti ietver barojošus un mazkaloriju pirmos ēdienus. Šajā kategorijā ietilpst griķu zupa ar frikadelēm. Frikadeļes šai receptei var pagatavot no pilnīgi jebkuras maltas gaļas, bet labāk izvēlēties liesu malto gaļu no liellopa, vistas vai tītara.

Sastāvdaļas
Porcijas: +4
  • Vistas malta gaļa 400 g
  • Kartupelis 3 gab
  • Sīpols 1 gab
  • Burkāns 1 gab
  • Griķi 80 g
  • Augu eļļa  pēc garšas
  • Sāls  pēc garšas
  • Malti melnie pipari  pēc garšas
Uzturvērtība uz 100 g
Kalorijas: 108 kcal
Olbaltumvielas: 7.57 g
Tauki: 3.03 g
Ogļhidrāti: 12.91 g
Pagatavošana
55 min.Drukāt
  • Griķu zupa ar frikadelēm - 1
    Sagatavojiet nepieciešamās sastāvdaļas. Nomizo kartupeļus, sīpolus un burkānus.
  • Vāra griķus līdz gatavs (15-17 minūtes).
  • Griķu zupa ar frikadelēm - 3
    Kartupeļus sagriež mazos kubiņos.
  • Griķu zupa ar frikadelēm - 4
    Burkānus un sīpolus sagriež mazos kubiņos.
  • Uzkarsē pannu ar augu eļļu. Apcep sīpolus un burkānus 2-3 minūtes līdz zeltaini brūnai.
  • Griķu zupa ar frikadelēm - 6
    Katliņā ielej ⅔ ūdens, uzvāra un pievieno kartupeļus.
  • Pa to laiku sagatavo frikadeļes. Ielieciet malto gaļu dziļā bļodā, pievienojiet sāli un piparus pēc garšas, samaisiet. No maltās gaļas veido vienāda izmēra frikadeļes.
  • Griķu zupa ar frikadelēm - 8
    Kad ūdens ar kartupeļiem vārās, pievienojiet frikadeļes ūdenim. Vāra 3-5 minūtes.
  • Tad zupai pievieno novārītus griķus.
  • Tad zupai pievieno apceptos sīpolus un burkānus. Pagatavojiet vēl 2-3 minūtes.
  • Noņemiet zupu no plīts un ļaujiet tai ievilkties 5 minūtes. Pēc garšas pievienojiet sāli un piparus.
  • Griķu zupa ar frikadelēm - 12
    Lej zupu bļodiņās. Dekorē ar smalki sagrieztiem svaigiem garšaugiem. Pirms pasniegšanas katrā zupas porcijā ielieciet paipalu olu.
Dalīties ar draugiem
Novērtē recepti
TOPrecepte.lv