Griķu zupa ir diezgan viegli pagatavojama. Pirmā lieta, kas jums nepieciešams, ir pagatavot gaļas buljonu. Vieglākam ēdienam varat izvēlēties vistas gaļu, bet sātīgākam buljonam varat izvēlēties cūkgaļu ar kauliem.
Sastāvdaļas
Porcijas: –+
- Cūkgaļa uz kauliem 500 g
- Griķi 165 g
- Sīpols 1 gab
- Burkāns 1 gab
- Augu eļļa 2 ĒK
- Melnie piparu graudi 3 gab
- Kūpināta paprika 1 TK
- Malta kurkuma 1 TK
- Lauru lapa 1 gab
- Sāls pēc garšas
Uz porciju
Kalorijas: 254 ккал
Proteīns: 12.01 г
Tauki: 17.14 г
Ogļhidrāti: 13.76 г
Soļi
-
Vāra cūkgaļu buljonam. Beigās pievieno piparu graudus, lauru lapu un nedaudz sāli.
-
Dārzeņus nomizo un sagriež. Griķus noskalo un cep pannā bez eļļas 5 minūtes, līdz parādās patīkama smarža.
-
Sīpolus, burkānus apcep augu eļļā apmēram 5 minūtes, pievieno papriku un kurkumu.
-
Buljonam pievieno sasmalcinātus kartupeļus un griķus. Vāra 10 minūtes uz vidējas uguns.
-
Pievienojiet apceptos dārzeņus un vāriet uz lēnas uguns vēl 10 minūtes. Gatavo zupu atstāj brūvēt 20 minūtes zem vāka. Gatavam ēdienam pievieno zaļumus, var likt arī skābais krējumu. Labu apetīti!