Kā pagatavot frikadeļu zupu: 19 gardas receptes

Frikadeļu zupa ir iecienīts ēdiens no bērnības. Šim populāram ēdienam ir daudz recepšu. Starp mūsu receptēm jūs noteikti atradīsit tieši to, ko pagatavosit savā virtuvē.

Klasiskā frikadeļu zupa

Klasiskā zupa ar frikadeļu ir patiesa daudzu mājsaimnieču iecienīta. Tas ir salīdzinoši vienkārši pagatavojams, savukārt ēdiens izrādās ļoti garšīgs un apmierinošs.

Klasiskā frikadeļu zupa

Sastāvdaļas:

  • 2,5 l ūdens;
  • 1 gab. burkāns;
  • 3 gab. kartupeļi;
  • 1 gab. buljona kubiņš;
  • 1 gab. lauru lapa;
  • pipari;
  • 300 g malta cūkgaļa;
  • 100 g malta liellopa gaļa;
  • rīvmaize;
  • 1 gab. ola;
  • sāls;
  • pipari.

Pagatavošana:

  1. Lai pagatavotu frikadeles, abas maltās gaļas sajauc ar sakultu olu un rīvmaizi (lai gaļa labāk turētos kopā), sāli un piparus pievieno pēc garšas. Ja vēlas, gaļai rīvmaizes vietā var pievienot vārītus rīsus.
  2. Gaļas masu kārtīgi izmīca un ar ūdenī samitrinātām rokām veido nelielas bumbiņas.
  3. Katlā lej ūdeni, kurā ber ripiņās sagrieztus burkānus (kā zināms, burkāni vārās ilgāk), tad sagriež kubiņos kartupeļus un liek klāt, pieliek buljona kubiņus, piparus (pēc garšas), lauru lapu.
  4. Kad kartupeļi ir pusgatavi, zupā liek frikadeles. Visu vāra aptuveni 10 minūtes uz lēnas uguns.
  5. Padoms: ja vēlas, lai zupa ir biezāka un vēl gardāka, var pievienot konservētas pupiņas, kam noliets šķidrums, un zaļos zirnīšus.
  6. Pasniedz ar svaigiem zaļumiem un skābu krējumu.

Liellopa gaļas frikadeļu zupa itāļu gaumē

Frikadeļu zupa ir viegli pagatavojams karstais ēdiens. Tomēr šodien mēs to gatavosim pēc itāļu receptes, pievienojot dažas jaunas sastāvdaļas.

Frikadeļu zupa itāļu gaumē

Sastāvdaļas:

Frikadeles:

  • liellopu maltā gaļa — 125 g;
  • maltā cūkgaļa — 125 g;
  • baltmaizes drupačas — 25 g;
  • pētersīļi — 5 g;
  • oregano — 1 tējk.;
  • parmezāna siers — 25 g;
  • ola — 1 gab;
  • sāls — 1 tējk.;
  • pipari — 0.5 tējk.;
  • olīveļļa -1 ēdamk.

Zupa:

  • olīveļļa — 1 ēdamk.;
  • burkāni — 90 g;
  • sīpoli — 1 gab.;
  • selerijas — 1 kāts;
  • ķiploks — 2 daiva (-s);
  • vistas gaļas buljons — 1.5 L;
  • sāls — pēc garšas;
  • pipari — pēc garšas;
  • pērļu grūbas — 100 g;
  • spināti — 80 g.

Pagatavošana:

  1. Lielā bļodā liek liellopa un cūkgaļas malto gaļu.
  2. Pievieno maizi, pētersīļus, oregano, parmezānu, olu, 1 tējk. sāls un ½ tējk. piparu. Samaisa.
  3. Izveido frikadeles bumbiņas.
  4. Uz pannas sakarsē olīveļļu un cep frikadeles, līdz tās kļūst brūnas (aptuveni 4 minūtes, ik pa laikam tās apveļot). Noliek malā.
  5. Lielā katlā sakarsē eļļu. Pievieno sīpolus, seleriju un burkānus, sautē, līdz tie kļūst mīksti (6-8 min).
  6. Tad pievieno ķiploku un sautē vēl 1 min.
  7. Pievieno vistas buljonu, sāli, piparus un silda līdz sāk burbuļot.
  8. Tad pievieno pastu un frikadeles, samazina uguni un ļauj sutināties apmēram 10 min vai līdz pasta ir gatava.
  9. Pievieno spinātus, apmaisa un noslēdz uguni.
  10. Pasniedz pārkaisītu ar parmezāna sieru.

Frikadeļu zupa ar omleti

Garda frikadeļu zupa ar omleti ir ideāls un sātīgs vakariņu ēdiens.

Frikadeļu zupa ar omleti

Sastāvdaļas:

Zupa:

  • 1 ½ buljona vai ūdens;
  • 1 burkāns;
  • 1 sīpols;
  • pētersiļa sakne;
  • sāls, pipari;
  • dilles un pētersīļi.

Omletei:

  • 3 olas;
  • ½ gl.piena.

Frikadelēm:

  • 250 g maltās gaļas;
  • 1 sīpols;
  • 1 šķēle baltmaizes;
  • ½ gl. piena;
  • 1 ola.

Pagatavošana:

  1. Verdošā ūdenī vai buljonā liek sagrieztus, notīrītus burkānus, pievieno sāli, sīpolu, selerijas sakni un vāra pusmīkstus.
  2. Baltmaizei nogriež garozu un šķēlīti pārlej ar pienu. Kad maize izmirkusi, ta sastrādā ar dakšu, pievieno maltai gaļai kopā ar sāli, pipariem, sasmalcinātu sīpolu un olu. Masu kārtīgi sajauc un tad ar samitrinātām aukstā ūdeni rokām veido mazas frikadeles. Tās liek zupā un lēni vāra, kamēr frikadeles uzpeld.
  3. Olas sakuļ ar pienu un uzcep plānas omletes.
  4. Omleti satin ruletē un sagriež strēmelītēs.
  5. Šķīvī ielej zupu ar frikadelēm un pievieno omletes strēmelītes. Pārkaisa ar sakapātiem zaļumiem.

Frikadeļu zupa ar putraimiem un burkāniem

Zupa ar rīsiem un liellopa gaļas frikadeļu — vienkārša, pieejama, ātra un veselīga.

Frikadeļu zupa ar rīsiem un burkāniem

Sastāvdaļas:

  • 500 g maltas liellopu gaļas;
  • 2 burkāni;
  • 1 sauja rīsu;
  • 1 sīpols;
  • 2 daiviņa/s ķiploka;
  • 2 l ūdens;
  • sāls;
  • pipari;
  • garšviela «Anniņa» bez sāls.

Pagatavošana:

  1. Katlā uzvāra ūdeni, ieber notīrītus un sagrieztas šķēlēs burkānus, pievieno sāli un «Anniņu», vāra līdz burkāni pusmīksti.
  2. Pievieno nomazgātus rīsus, vāra gatavus.
  3. Sīpolu smalki sagriež un pievieno maltajai gaļai, arī sāli un piparus, kārtīgi samaisa,veido mazas bumbiņas un iemet katlā un vāra gatavu (kad peld virspusē, vēl mazliet jāpavāra).
  4. Beigās nodzēš uguni, pievieno zupai spiestus ķiplokus, samaisa.
  5. Galdā pasniedz ar krējumu.

Tītara gaļas frikadeļu zupa ar kartupeļiem

Tītara frikadeļu zupa ir vienkārša zupa, kas ātri pagatavojama un vienmēr izrādās garšīga un apmierinoša.

Tītara gaļas frikadeļu zupa

Sastāvdaļas:

  • 300 g tītara maltās gaļas;
  • 4-5 nelieli kartupeļi;
  • 1 vidēji liels puravs;
  • 1 ola;
  • 3-4 ķiploka daiviņas;
  • nepilna sauja kaltētu tomātu;
  • garšvielas;
  • dilles.

Pagatavošana:

  1. Maltajai gaļai pievieno olu un garšaugus (es šoreiz izmantoju Twist Anniņa maisījumu bez sāls), kārtīgi izmīca un ļauj savilkties garšām.
  2. Nomizo kartupeļus, sagriež kubiņos un liek vārīties katliņā ar ūdeni.
  3. Kad kartupeļi nedaudz pavārījušies, no maltās gaļas veido mazas frikadelītes un liek vārīties kopā ar kartupeļiem katliņā.
  4. Pievieno sagrieztu puravu, sakapātus ķiplokus, dilles un kaltētus tomātus.
  5. Ļauj zupai pavārīties aptuveni 20 minūtes. Pievieno sāli/piparus pēc vēlēšanās. Pasniedzot var pievienot krējumu un dekorēt ar dilles zariņu.

Tas ir interesanti!
Zviedrijā par nacionālo dārgumu tiek uzskatīta zupa, kas vārīta ar gardām frikadeļu, taču turku diasporas spiediena ietekmē zviedriem nācies atzīt, ka viņi aizguvuši recepte no austrumu gardēžiem.

Tomātu frikadeļu zupa

Tomātu zupa ar kotletēm ir lielisks variants gardām un sātīgām pusdienām. Dārzeņu dēļ zupa izrādās ļoti smaržīga un veselīga.

Tomātu frikadeļu zupa

Sastāvdaļas:

  • olīveļļa Light Rimi — 50 ml;
  • sīpoli — 50 g;
  • ķiploki — 30 g;
  • tomātu pasta — 1 ēd.k.;
  • tomātu biezenis I Love Eco — 500 ml;
  • vistas gaļas buljons — 500 ml;
  • svaigi pētersīļi — 10 g;
  • svaigs baziliks — 15 g;
  • selerijas sakne — 200 g;
  • cukurs — 15 g;
  • sāls — 6 g.

Frikadeles:

  • sakapāti pētersīļi — 10 gķ
  • truša maltā gaļa — 250 gķ
  • sāls — 2 gķ
  • pipari — 2 g.

Pagatavošana:

  1. Sagriez sīpolus un ķiplokus lielākos gabalos un liec olīveļļā sautēties.
  2. Pievieno seleriju un tomātu pastu, pēc tam – pārējās un vāri 30 minūtes aizvākotā katlā.
  3. Tad samal ar blenderi.
  4. Izveido frikadeļu bumbiņas.
  5. Liec karsēties biezzupu un pievieno truša gaļas frikadeles.
  6. Vāri vēl 10 minūtes un pasniedz.

Dārzeņu zupa ar frikadeļu un pupiņām

Garda un veselīga zupa ar frikadeļu un pupiņām noteikti iepriecinās visu ģimeni. Ēdiens sanāk ļoti viegls un nav taukains.

Frikadeļu - dārzeņu zupa ar pupiņām

Sastāvdaļas:

  • sīpoli;
  • burkāni;
  • kartupeļi;
  • garšvielas;
  • konservētas pupiņas, bundžiņa;
  • sāls.

Frikadelēm:

  • maltā gaļa;
  • sīpoli;
  • sāls;
  • malti melnie pipari.

Pagatavošana:

  1. Vāra sakņu zupu no sagrieztiem sīpoliem, kartupeļiem un burkāniem. Pievieno garšvielas un sāli.
  2. Kad zupa gandrīz gatava, pievieno frikadeles un pupiņas. Frikadeles vāra ~ 5–10 minūtes, atkarīgs no tā lieluma. Tām ir jānogrimst, jāuzpeld un nedaudz jāpavārās.
  3. Frikadeles: samīcu malto gaļu ar smalki sagrieztu vai sarīvētu sīpolu, sāli, pipariem un izveido mazas bumbiņas.

Bērnu frikadeļu zupa ar puķkāpostiem

Zupa ar frikadeļu un zirņiem pagatavojama ļoti vienkārši. Bērniem šī zupa īpaši patiks.

Frikadeļu zupa ar zaļajiem zirnīšiem un puķkāpostiem

Sastāvdaļas:

  • 500 g maltās gaļas;
  • 3 kartupeļi;
  • 2 burkāni;
  • 1 paciņa saldēto zaļo zirnīšu;
  • 1 neliels puķkāposts;
  • 1 ola;
  • 1 ēd. k. rīvmaize;
  • pipari;
  • sāls;
  • lauru lapa.

Pagatavošana:

  1. Burkānus sagriež ripiņās, liek vārīties, pieliek sagrieztu puķkāpostu un kartupeļus.
  2. No gaļas ar rīvmaizi, olau, sāli un pipariem gatavo frikadeļu masu.
  3. Veido nelielas frikadeles un liek vārīties.
  4. Pieliek zaļos zirnīšus, piparus un lauru lapu.
  5. Vāra, līdz dārzeņi mīksti.

Frikadeļu vēsture
Pirmā frikadeļu recepte, kas minēta oficiālajos avotos, pieder itālim Pellegrino Arusi (1820-1911), kur viņš apgalvoja, ka tik vienkāršu ēdienu var pagatavot no gaļas pārpalikumiem. 1838. gadā frikadeļu kā «jēlas vai vārītas gaļas kombinācija bumbiņas formā» ir minētas Oksfordas angļu vārdnīcā.

Frikadeļu zupa ar tomātiem, papriku un cukīni

Garda un viegli pagatavojama frikadeļu zupa ar cukīni, papriku un tomātiem.

Frikadeļu zupa ar cukīni, papriku un tomātiem

Sastāvdaļas:

  • 2 cukīni (nelieli), kubiņos;
  • 2 burkāni, sarīvēti uz rupjās rīves;
  • 1 paprika, kubiņos;
  • 1 bundža konservētu tomātu, sablendēti;
  • 1 selerijas kāts;
  • sāls un smaržīgie pipari;
  • cukurs;
  • 2 lauru lapas.

Frikadelēm:

  • 400 g maltā gaļa;
  • 1 gab. ola;
  • skābs krējums;
  • malti melnie pipari;
  • sāls;
  • ķimenes;
  • ķipoks.

Pagatavošana:

  1. Katlā uzkarsē eļļu, apcep selerijas kātu, burkānus un papriku. Tad pievieno cukīni, sablendētos tomātus un pielej verdošu ūdeni, lai pieregulētu vēlamo zupas biezumu un karsē 15-20 minūtes. Pievieno cukuru, lauru lapas, piparus un salī pēc garšas.
  2. Samīca gaļas masu: gaļu, olu, skābo krējumu, piparus, sāli, un noteikti ķimenes. Kādu ķiploku ar piemet. Visu krietni samīca, veido frikadeles.
  3. Liek frikadeles zupā. Kad tās uzpeld, vāra vēl 3-5 minūtes, tad nogriež liesmu.
  4. Pieliek vēl zaļumus un pasniedz ar skābo krējumu.

Gardā frikadeļu zupa ar kausēto sieru

Zupa ar frikadeļu un sieru izrādās ļoti viegla, ar patīkamu krēmīgu garšu un brīnišķīgu aromātu!

Gardā frikadeļu zupa ar kausēto sieru

Sastāvdaļas:

Zupai:

  • kartupelis;
  • burkāni;
  • sīpols;
  • selerijas sakne;
  • kausētais siers;
  • svaigas dilles;
  • buljons vai Vegeta.

Frikadelēm:

  • cūkgaļas maltā gaļa;
  • ķiploks;
  • šķēlīte baltmaize;
  • piens;
  • ola;
  • melnie pipari;
  • sāls.

Pagatavošana:

  1. Nomizo dārzeņus, sagriež kubiņos.
  2. Nomizo selerijas sakni, sagriež nedaudz smalkāk kā burkānus un kartupeļus.
  3. Selerijas saknei nevajag daudz, bet tā piedos zupai specifisku garšu.
  4. Nomizo un smalki sagriež pusi no sīpola. Liek katlā vārīties.
  5. Dārzeņus vāra aptuveni 30 min., ļaujiet, lai dārzeņi nedaudz sajūk, tas piedos zupai tumīgumu.
  6. Gatavo frikadeļu masu. Baltmaizes šķēlīti izmērcē pienā, pienu var pievienot ari nedaudz pie frikadeļu masas, jo piens piedos mīkstāku konsistenci frikadelēm.
  7. Pie gaļas pievieno izspiestu vai smalki sarīvētu ķiploku, piparus, sāli, olu un pienā izmērcētu baltmaizi.
  8. Masu sajauc kopā un veido frikadeļu bumbiņas un pa vienai liek zupas katlā.
  9. Tik līdz frikadeles uzpeldējušas, pievieno kausēto sieru aptuveni 4 — 5 ēd. k., lēnām izmaisa.
  10. Pēc garšas pievieno Vegetu un svaigi sagrieztās dilles. Pavāra aptuveni vel 15 min. un, tad ļauj zupai dažas min. ievilkties.

Frikadeļu zupa ar sēnēm un makaroniem

Frikadeļu zupa ar šampinjoniem ir ļoti smaržīga un garšīga. Šis ēdiens ir lielisks papildinājums ēdienkartei.

Frikadeļu zupa ar šampinjoniem un makaroniem

Sastāvdaļas:

  • 1.5 l ūdens;
  • 300 g maltas cūkgaļas;
  • 200 g šampinjonu;
  • 100 g mizotas selerijas saknes;
  • 1 burkāns;
  • 1 ola;
  • sāls;
  • spagetī;
  • pipari.

Pagatavošana:

  1. No maltās gaļas, pievienojot olu, sāli, piparus veido gaļas bumbiņas.
  2. Sarīvētus burkānus un selerijas sakni apcep nelielā eļļas daudzumā. Pielej ūdeni.
  3. Kad zupa sāk vārīties, pievieno sagrieztus šampinjonus un frikadeles un salauztus spagetī.
  4. Ļauj zupai vārīties aptuveni 5 minūtes, tad pievieno garšvielas un zaļumus.

Frikadeļu zupa ar svaigiem kāpostiem

Garda un viegla zupa no svaigiem kāpostiem un gaļas frikadeles.

Frikadeļu zupa ar kāpostiem

Sastāvdaļas:

  • maltā gaļa;
  • rīsi;
  • burkāns;
  • sīpols;
  • kartupelis;
  • svaigi kāposti;
  • garšvielas.

Pagatavošana:

  1. Matlai gaļai pievieno sagrieztus sīpolus, sēli un visu sajauc. No masas veido frikadeles.
  2. Karstā ūdenī liek strēmelītēs sagrieztu kāpostu un sarīvētu burkānu.
  3. Kad tie pusmīksti, pievieno sagrieztus kartupeļus, rīsus un frikadeles.
  4. Pievieno sāli, piparus var arī pievieno buljona kubiciņu. Vāra tik ilgi kamēr kartupeļi mīksti. Pasniedzot piemet kādu zaļumu un pieliek krējumu.

Kartupeļu un frikadeļu zupa

Kartupeļu un frikadeļu zupa ir gards pirmais ēdiens daudzveidīgam ikdienas galdam. Zupa ir viegla, bet sātīga un, protams, garšīga.

Kartupeļu un frikadeļu zupa

Sastāvdaļas:

  • 400 g liellopa kaulu buljona;
  • 200 g kartupeļu;
  • 50 g burkānu;
  • 100 g puķukāposta;
  • 5 g pētersīļu;
  • 5 g sīpolu;
  • garšvielas.

Frikadelēm:

  • 75 g liellopa gaļas;
  • 3 g sīpolu;
  • 1/4 olas;
  • 15 g baltmaizes;
  • 10 g ūdens.

Pagatavošana:

Vārošā, nedzidrā liellopa buljonā liek kubiņos sagrieztus burkānus, salmiņos sasmalcinātus pētersīļus, sīpolus un vāra pusmīkstus. Tad pievieno kubveida sagrieztus kartupeļus un svaigu puķukāpostu uzvāra, pievieno izveidotās liellopa gaļas frikadeles, sāli, piparus, lauru lapas un vāra, līdz kartupeļi un frikadeles gatavas. Pirms pasniegšanas pārkaisa
sasmalcinātus zaļumus.

Frikadeļu sagatavošana: liellopu gaļu kopā ar ūdenī izmērcētu baltmaizi un sīpolu gaļas mašīnā divas reizes samaļ. Gaļai pievieno sāli, olu, labi samaisa un tad ar ūdenī samitrinātām rokām veido mazas apaļas frikadeles.

Liellopa gaļas frikadeļu zupa

Liellopa gaļas frikadeļu zupa ir pavisam vienkārši pagatavojama un ļoti garšīga.

Liellopa gaļas frikadeļu zupa

Sastāvdaļas:

  • 300 g liellopu gaļas;
  • 1 ola;
  • 5 burkāni;
  • 4 vidēji kartupeļi;
  • 50 g purava;
  • 1 sīpols;
  • 2 daiviņa/s ķiploka;
  • pētersīļi;
  • dilles;
  • sāls pēc garšas;
  • pipari pēc garšas;
  • buljons Maggi Kostilja.

Pagatavošana:

  1. Liek vārīties ripiņās sagrieztus burkānus, pa to laiku pagatavo frikadeles — gaļai pievieno sāli, piparus, olu, saspiestu ķiploku un saspiestu 4to daļu no sīpola, kā arī smalki sagrieztu puravu. Samaisa un veido frikadeles.
  2. Kad burkāni gandrīz mīksti, liek klāt kartupeļus, pievieno buljonu (pēc garšas), tad liek klāt frikadeles.
  3. Kad viss izvārījies liek klāt pētersīļus un dilles. Zupa gatava.

Padoms!
Ja sasaldē kādu no gatavām frikadeļu, tad nākamreiz zupas vārīšana prasīs aptuveni 20-25 minūtes.

Frikadeļu zupa ar zaļajiem zirnīšiem

Pusdienās ne tikai bērni, bet arī pieaugušie labprāt ēdīs smaržīgu zupu ar frikadeļu un zaļajiem zirnīšiem. Ēdiens izrādās sātīgs un sulīgs, it īpaši, ja esat iegādājies vai novācis svaigas zirņu pākstis.

Frikadeļu zupa ar zaļajiem zirnīšiem

Sastāvdaļas:

  • 500 g maltās gaļas;
  • 1 ola;
  • ēdamkarote rīvmaizes;
  • pipari;
  • sāls;
  • paciņa saldētu zaļo zirnīšu;
  • 3 kartupeļi;
  • neliels puķukāposts;
  • 2 burkāni
  • lauru lapa.

Pagatavošana:

Burkānus sagriež plānās ripiņās, liek vārīties, pieliek sagrieztu puķukāpostu un kartupeļus. No gaļas, rīvmaizes, olas, sāls un pipariem gatavo frikadeļu masu. Veido nelielas frikadeles un liek vārīties. Pieliek zaļos zirnīšus, piparus un lauru lapu. Vāra, līdz dārzeņi mīksti.

Vienkāršā veģetārā frikadeļu zupa

Frikadeļu zupa ir viegls un garšas kārpiņām patīkams veģetārs ēdiens, ko baudīt pusdienās vai vakariņās.

Veģetārā frikadeļu zupa

Sastāvdaļas:

  • 2 ēdamkarotes augu eļļas;
  • 1 sīpols;
  • 1 burkāns;
  • 1 kartupelis;
  • lauru lapa;
  • malts koriandrs;
  • malti melnie pipari;
  • dārzeņu buljona kubiņš;
  • 150 ml sārto sojas granulu- frikadelēm;
  • 2 ēdamkarotes rīvmaizes;
  • 2 ēdamkarotes zirņu miltu;
  • 1 ēdamkarote sojas mērces.

Pagatavošana:

  1. Sojas granulas aplej ar verdošu ūdeni, pievieno sojas mērci un ļauj tām uzbriest.
  2. Burkānu, sīpilu un kartupeli nomizo un sasmalcina. (burkānu- pusripiņās, kartupeli- kubiņos, sīpolu- strēmelītēs)
  3. Katliņā 1 ēdamkarotē eļļas apcep koriandru un sīpolu, tad pievieno burkānu un vēl nedaudz pasautē. Pielej apmēram puslitru ūdens, uzvāra.
  4. Zupai pievieno lauru lapu, piparus un kubiņos sagrieztu kartupeli.
  5. Sojas granulas notecina, nospiež lieko ūdeni un saspaida pēc iespējas viendabīgākā masā. Pievieno piparus, rīvmaizi un zirņu miltus, samīca mīklu. No gatavās mīklas veido frikadelītes un apcep eļļā brūnas.
  6. Kad kartupeļi mīksti, zupai pievieno frikadeles vāra vēl 5 minūtes uz mazas uguns.

Vistas gaļas frikadeļu zupa

Ļoti garšīga un diētiska zupa sanāk ar vistas gaļas frikadeļu.

Caurspīdīgā vistas gaļas frikadeļu zupa

Sastāvdaļas:

  • burkāni;
  • konservēti zaļie zirnīši;
  • 3 ķiploka daiviņas;
  • 1 sīpols;
  • olīveļļa;
  • vistas buljons;
  • vistas maltā gaļa;
  • malti čili pipari;
  • malts muskatrieksts.

Pagatavošana:

  1. Burkānus sagriež 5-8 mm plānās šķēlītēs.
  2. Ķiploka daiviņas un sīpolu sakapā.
  3. Katlā lej olīveļļu, sakarsē, cep pusi sīpolu un ķiploku — kamēr tie apbrūnē.
  4. Kad tie ir apcepušies, lej virsū vistas buljonu, pievieno burkānus.
  5. Gatavo frikadeles — atlikušos sakapātos ķiplokus, sīpolus samaisa ar čili pipariem, muskatriekstu, malto vistas gaļu.
  6. Ar mitrām rokām veido 1 cm diametrā lielas bumbiņas.
  7. Kad buljons ir sācis vārīties, uguni samazina, liek katlā frikadeles.
  8. Visu vāra, ik pa brīdim nosmeļ putas, ar nazi vai dakšiņu, pārbauda burkānu gatavību.
  9. Tiklīdz burkāni ir pietiekoši mīksti, pievieno zaļos zirnīšus.
  10. Pavāra 2 minūtes, izslēdz uguni.
  11. Katlam uzliek vāku, atstāj zupu nostāvēties 20 minūtes.
  12. Pasniedz ar svaigu baltmaizi.

Biešu zupa ar frikadelēm un burkāniem

Biešu zupa ar frikadelēm ir ātri pagatavojama, taču tā izrādās bagātīga, garšīga un smaržīga.

Biešu zupa ar frikadelēm zemnieku gaumē

Sastāvdaļas:

  • 2 l liellopu gaļas buljona;
  • 1 kg biešu;
  • 1 burkāns;
  • 1-2 ēdamkarotes tomātu biezeņa;
  • pipari;
  • 1 lauru lapa;
  • sāls;
  • cukurs;
  • citronskābe;
  • krējums;
  • zaļumi.

Frikadelēm:

  • 350 g liellopu gaļas 1 ola;
  • 1 ēdamkarote rīvmaizes;
  • 1 sīpols;
  • 1/4 glāzes ūdens;
  • sāls.

Pagatavošana:

  1. Bietes vāra ūdenī vai cep krāsnī mīkstas, nomizo un sarīvē.
  2. Burkānus sarīvē, pievieno tomātu biezeni, citronskābi, sāli un cukuru, sakarsē un pievieno buljonam kopā ar gaļas frikadelēm.
  3. Vāra līdz frikadeles gatavas.
  4. Zupai pievieno sakarsētas bietes,uzvāra.
  5. Zupu pasniedz ar krējumu un sasmalcinātiem zaļumiem.

Frikadelēm gaļu divas reizes samaļ, pievieno ūdeni, rīvmaizi, olu, sasmalcinātu sīpolu, sāli un pamatīgi samaisa, līdz masa kļūst vijīga. Ar ūdenī samitrinātam rokām veido mazas, apaļas frikadeles.

Garšīgā makaronu zupa ar frikadelēm

Makaronu zupa ar frikadelēm un ķiplokiem ir lieliska izvēle pusdienām. Tas patiks ikvienam bez izņēmuma, jo ir klasiska garša un nesatur specifiskas sastāvdaļas.

Makaronu zupa ar frikadelēm un ķiplokiem

Sastāvdaļas:

  • 100 g maltas liellopu gaļas;
  • 1/2 neliela sīpola;
  • 1 tējkarote tomātu pastas;
  • sauja makaronu;
  • 1 ķiploka daiviņa;
  • sāls, pipari;
  • 1 ēdamkarote krējuma vai jogurta;
  • pētersīļu saišķītis;
  • eļļa cepšanai.

Pagatavošana:

  1. Maltajai gaļai pievieno sāli, piparus un daļu sasmalcinātu pētersīļu, labi samīca.
  2. Sīpolu sasmalcina, sakarsētā eļļā apcep, pievieno tomātu pastu, maisot apcep, pielej glāzi ūdens, pieber sāli un piparus, uzvāra.
  3. No maltās gaļas masas veido nelielas frikadeļu bumbiņas, liek zupā, pievieno arī makaronus un lēni vāra zupu gatavu.
  4. Krējumu samaisa ar saberztu ķiploku, pievieno gatavai zupai.

Kā frikadeļu atšķiras no gaļas bumbiņas

Daudzi cilvēki patiešām neredz atšķirību starp šiem diviem produktiem. Un tas ir neskatoties uz sastāva līdzību.

Frikadeļu

Frikadeļu ir gaļas vai zivju bumbiņas, kas pareizi pagatavotas buljonā. Maltai gaļai var pievienot zaļumus, garšvielas un nedaudz baltmaizes. Tās ir mazākas par gaļas bumbiņas.

Gaļas bumbiņas

Gaļas bumbiņas ir ceptas bumbiņas ar dažādu putraimu un dārzeņu piedevu, kuras pasniedz mērcē kā patstāvīgu ēdienu.

Padoms!
Frikadeļu ir daudz sulīgāks, ja maltai gaļai pievieno smalki sagrieztus sīpolus vai zaļumus.

Dalīties ar draugiem
Novērtē recepti
TOPrecepte.lv