Kartupeļu bumbiņas ar sieru

Kartupeļu bumbiņas ir vienkārša, garšīga un viegli pagatavojama uzkoda, kas patiks bērniem un pieaugušajiem.

Sastāvdaļas
Porcijas: +16
  • Kartupeļi 600 g
  • Tako garšvielu 2 TK
  • Siers (Mocarella) 100 g
  • Olas 2 gab
  • Jūras sāls  pēc garšas
  • Augu eļļa  
  • Maizes drupačas  
Uzturvērtība uz 100 g
Kalorijas: 134 kcal
Olbaltumvielas: 7.29 g
Tauki: 3.61 g
Ogļhidrāti: 21.85 g
Pagatavošana
15 min.Drukāt
  • Izvāra kartupeļus. Kartupeļus sastampā biezenī, pievieno Tako garšvielas un sāli, atdzesē.
  • Sagriež Mozarellas sieru gabaliņos.No kartupeļu masas veido 16 bumbiņas.
  • Katras bumbiņas vidū veido iespiedumu, kurā liek nelielu Mozarellas siera gabaliņu, un aiztaisa bumbiņu ar kartupeļu masu.
  • Katru bumbiņu mērcē sakultajās olās un apviļā rīvmaizē.
  • Cep verdošā eļļā, kamēr kartupeļu bumbiņas iegūst zeltaini — brūnu garoziņu (apmēram viena minūte, katrai bumbiņai).
  • Kartupeļu bumbiņas ar mocarellu ir gatavas! Ielieciet tos uz šķīvja un izrotājiet, kā vēlaties. Labu apetīti!

Tas ir interesanti!
Cilvēki sāka ēst kartupeļus pirms aptuveni 8000 gadu. Pirmie bija Dienvidamerikas iedzīvotāji. Eiropā kartupeļi nonāca tikai 16. gadsimta vidū

Dalīties ar draugiem
Novērtē recepti
TOPrecepte.lv