Liellopu gaļa, pēc ekspertu domām, ir viens no visnoderīgākajiem gaļas veidiem. Ar minimālu tauku daudzumu gaļa satur daudz svarīgu elementu. Visu pavāru uzdevums — tos nepazaudēt gatavošanas procesā. Multivārāmais katls ir labākais veids, kā to izdarīt.
*Recepte piemērota multikatlam Philips.
Sastāvdaļas
Porcijas: –+
- Liellopu gaļa 500 g
- Sarkanvīns 300 ml
- Sīpols 1 gab
- Smaržīgais pipars 2 graudiņi
- Žāvētas plūmes 6 gab
- Eļļa 1 ĒK
- Kviešu milti 1 ĒK
- Rozmarīns pēc garšas
- Sāls pēc garšas
- Pipari pēc garšas
Uz porciju
Kalorijas: 131 ккал
Proteīns: 8.11 г
Tauki: 9.52 г
Ogļhidrāti: 2.98 г
Soļi
-
Nospiediet «MENU» taustiņu un izvēlieties «FRY» programmu. Ar «COOKING TIME» taustiņu noregulējiet laiku 6 minūtes. Nospiediet «START» taustiņu.
-
Ierīces iekšējā katlā ielejiet eļļu, apcepiet sasmalcinātu sīpolu, līdz gabaliņi kļūs caurspīdīgi. Miltos apviļātus gaļas gabalus apcepiet, līdz tie kļūst brūni.
-
Ielejiet vīnu, ieberiet plūmes, garšvielas. Aizveriet vāku.
-
Nospiediet «MENU» taustiņu un izvēlieties «STEW» programmu. Ar «COOKING TIME» taustiņu noregulējiet laiku 2 stundas un 30 minūtes. Nospiediet «START» taustiņu.
-
Lai mērce sabiezētu, pēdējās 15 minūtes vāriet bez vāka.
Japāņu pētnieki ir pierādījuši, ka, ja jūs ēdat liellopa gaļu vismaz reizi 2-3 nedēļās, tad prāts un motoriskā aktivitāte saglabāsies līdz sirmam vecumam.