Liellopa gaļa

Liellopu gaļa, pēc ekspertu domām, ir viens no visnoderīgākajiem gaļas veidiem. Ar minimālu tauku daudzumu gaļa satur daudz svarīgu elementu. Visu pavāru uzdevums — tos nepazaudēt gatavošanas procesā. Multivārāmais katls ir labākais veids, kā to izdarīt.

*Recepte piemērota multikatlam Philips.

Sastāvdaļas
Porcijas: +3
  • Liellopu gaļa 500 g
  • Sarkanvīns 300 ml
  • Sīpols 1 gab
  • Smaržīgais pipars 2 graudiņi
  • Žāvētas plūmes 6 gab
  • Eļļa 1 ĒK
  • Kviešu milti 1 ĒK
  • Rozmarīns  pēc garšas
  • Sāls  pēc garšas
  • Pipari  pēc garšas
Uzturvērtība uz 100 g
Kalorijas: 131 kcal
Olbaltumvielas: 8.11 g
Tauki: 9.52 g
Ogļhidrāti: 2.98 g
Pagatavošana
2 stunda. 36 min.Drukāt
  • Nospiediet «MENU» taustiņu un izvēlieties «FRY» programmu. Ar «COOKING TIME» taustiņu noregulējiet laiku 6 minūtes. Nospiediet «START» taustiņu.
  • Ierīces iekšējā katlā ielejiet eļļu, apcepiet sasmalcinātu sīpolu, līdz gabaliņi kļūs caurspīdīgi. Miltos apviļātus gaļas gabalus apcepiet, līdz tie kļūst brūni.
  • Ielejiet vīnu, ieberiet plūmes, garšvielas. Aizveriet vāku.
  • Nospiediet «MENU» taustiņu un izvēlieties «STEW» programmu. Ar «COOKING TIME» taustiņu noregulējiet laiku 2 stundas un 30 minūtes. Nospiediet «START» taustiņu.
  • Lai mērce sabiezētu, pēdējās 15 minūtes vāriet bez vāka.

Japāņu pētnieki ir pierādījuši, ka, ja jūs ēdat liellopa gaļu vismaz reizi 2-3 nedēļās, tad prāts un motoriskā aktivitāte saglabāsies līdz sirmam vecumam.

Dalīties ar draugiem
Novērtē recepti
TOPrecepte.lv