Pupiņu zupa ar desu

Pupiņu zupa ar desu un ar dārzeņiem — vienkāršs un apmierinošs pirmais ēdiens, ko var pagatavot bez īpašas piepūles. Pupiņas var ņemt svaigas vai konservētas. Īpaši garšīgu un bagātīgu zupu iegūst ar dažādu šķirņu desām.

Sastāvdaļas
Porcijas: +4
  • Desa 250 g
  • Konservētas pupiņas 350 g
  • Kartupeļi 400 g
  • Sīpols 100 g
  • Burkāns 100 g
  • Augu eļļa 3 ĒK
  • Ūdens 2000 ml
  • Lauru lapa  pēc garšas
  • Sāls  pēc garšas
  • Malti melnie pipari  pēc garšas
Uzturvērtība uz 100 g
Kalorijas: 50 kcal
Olbaltumvielas: 1.82 g
Tauki: 3.02 g
Ogļhidrāti: 4.23 g
Pagatavošana
40 min.Drukāt
  • Pupiņu zupa ar desu - 1
    Nomazgājiet un notīriet dārzeņus. Kartupeļus sagriež kubiņos, burkānu sarīvē, sīpolu sakapā. Desu sagriež strēmelītēs. Atveriet konservētu pupiņu bundžu, neizlejiet šķidrumu.
  • Pupiņu zupa ar desu - 2
    Pagatavo zupas pamatni. Vāra kartupeļus. Uz pannas eļļā apcep sīpolus un burkānus 8-10 minūtes. Pievieno desu un sautējiet 3-4 minūtes.
  • Sagatavojiet zupu līdz gatavībai. Desu ar dārzeņiem liek pie kartupeļiem un apkaisa ar sāli un pipariem. Iemaisa konservētās pupiņas kopā ar šķidrumu, pēc vēlēšanās pievienojot lauru lapas. Vāra 4-5 minūtes. Izslēdziet plīti, atstājiet zupu ar vāku 5-10 minūtes.
  • Pupiņu zupa ar desu
    Zupu ar pupiņām un desu lej porciju šķīvjos, pārkaisa ar kaltētiem pētersīļiem.
Dalīties ar draugiem
Novērtē recepti
TOPrecepte.lv