Pupiņu zupa ar desu un ar dārzeņiem — vienkāršs un apmierinošs pirmais ēdiens, ko var pagatavot bez īpašas piepūles. Pupiņas var ņemt svaigas vai konservētas. Īpaši garšīgu un bagātīgu zupu iegūst ar dažādu šķirņu desām.
Sastāvdaļas
Porcijas: –+
- Desa 250 g
- Konservētas pupiņas 350 g
- Kartupeļi 400 g
- Sīpols 100 g
- Burkāns 100 g
- Augu eļļa 3 ĒK
- Ūdens 2000 ml
- Lauru lapa pēc garšas
- Sāls pēc garšas
- Malti melnie pipari pēc garšas
Uz porciju
Kalorijas: 50 ккал
Proteīns: 1.82 г
Tauki: 3.02 г
Ogļhidrāti: 4.23 г
Soļi
-
Nomazgājiet un notīriet dārzeņus. Kartupeļus sagriež kubiņos, burkānu sarīvē, sīpolu sakapā. Desu sagriež strēmelītēs. Atveriet konservētu pupiņu bundžu, neizlejiet šķidrumu.
-
Pagatavo zupas pamatni. Vāra kartupeļus. Uz pannas eļļā apcep sīpolus un burkānus 8-10 minūtes. Pievieno desu un sautējiet 3-4 minūtes.
-
Sagatavojiet zupu līdz gatavībai. Desu ar dārzeņiem liek pie kartupeļiem un apkaisa ar sāli un pipariem. Iemaisa konservētās pupiņas kopā ar šķidrumu, pēc vēlēšanās pievienojot lauru lapas. Vāra 4-5 minūtes. Izslēdziet plīti, atstājiet zupu ar vāku 5-10 minūtes.
-
Zupu ar pupiņām un desu lej porciju šķīvjos, pārkaisa ar kaltētiem pētersīļiem.