Diētiskie un mazkaloriju ķirbju biezeņzupa — lielisks ēdiens veģetāriešiem un tiem, kas vēro savu svaru.
Sastāvdaļas
Porcijas: –+
- Ķirbis 350 g
- Burkāns 100 g
- Sīpols 100 g
- Ķiploki 2 daiviņas
- Sāls pēc garšas
- Malti melnie pipari pēc garšas
- Baltais sezams pēc izvēles
Uz porciju
Kalorijas: 33 ккал
Proteīns: 1.37 г
Tauki: 0.21 г
Ogļhidrāti: 8.22 г
Soļi
-
Labi nomazgājiet dārzeņus. Sagatavojiet nepieciešamās sastāvdaļas.
-
Sīpolu sagriež strēmelītēs.
-
Burkānus sagriež lielos apļos.
-
Ķirbi sagriež lielos kubiņos.
-
Katlā ielieciet sasmalcinātus dārzeņus un ķiplokus. Piepildiet ar ūdeni un uzlieciet uguni. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai.
-
Vāra zupu uz lēnas uguns 15 minūtes, ik pa laikam apmaisot. Pievienojiet sāli un melnos piparus pēc garšas. Sasmalciniet dārzeņus ar blenderi līdz biezenim.
-
Ielejiet zupu skaistā, dziļā bļodā. Uzlieciet pētersīļus vai jebkuru citu garšaugu. Zupas virsu pārkaisa ar sezama sēklām. Spilgta ķirbju dārzeņu zupa ir gatava!
Padoms!
Lai zupa būtu vēl noderīgāka, liec mazāk piparus un ķiplokus – tie kairina gļotādu. Uzmanieties arī no pārmērīga sāls patēriņa, jo tas provocē asinsspiediena paaugstināšanos.