Zemesriekstu smūtijs ar biezpienu un kanēli

Zemesriekstu biezpiena smūtijs ir viena no iespējām, kā pagatavot garšīgu dzērienu, kura pamatā ir barojoši rieksti. Smūtiji ir ļoti maigi, garšīgi un veselīgi.

Sastāvdaļas
Porcijas: +1
  • Piens 150 ml
  • Zemesrieksti 4 ĒK
  • Biezpiens 50 g
  • Medus 1 ĒK
  • Malts kanēlis  pēc garšas
Uzturvērtība uz 100 g
Kalorijas: 178 kcal
Olbaltumvielas: 9.51 g
Tauki: 10.67 g
Ogļhidrāti: 10.9 g
Pagatavošana
20 min.Drukāt
  • Noskalojiet zemesriekstus un rūpīgi nosusiniet, izmantojot papīra dvieļus. Tāpat paņemiet arī pannu, blenderi un glāzi pasniegšanai.
  • Zemesriekstu smūtijs ar biezpienu un kanēli - 2
    Sausā pannā dažas minūtes apgrauzdē riekstus.
  • Attīrītos riekstus liec blendera traukā un sablenderē līdz smalkām drupačām. Pēc tam blenderī ielej pienu un pievieno biezpienu, medu un maltu kanēli pēc garšas. Sastāvdaļas kuļ 2-3 minūtes lielā ātrumā.
  • Zemesriekstu smūtijs ar biezpienu un kanēli
    Gatavo dzērienu pārkaisa ar zemesriekstiem. To var izlikt veselos graudos vai sasmalcināt uz rīves.

Padoms!
Smūtijiem izvēlieties biezpienu ar 3-4% tauku saturu. Tas satur lielu daudzumu olbaltumvielu, fosfora, kā arī vitamīnu B. Turklāt šādā biezpienā ir mazāk kaloriju.

Dalīties ar draugiem
Novērtē recepti
TOPrecepte.lv