Zemesriekstu biezpiena smūtijs ir viena no iespējām, kā pagatavot garšīgu dzērienu, kura pamatā ir barojoši rieksti. Smūtiji ir ļoti maigi, garšīgi un veselīgi.
Sastāvdaļas
Porcijas: –+
- Piens 150 ml
- Zemesrieksti 4 ĒK
- Biezpiens 50 g
- Medus 1 ĒK
- Malts kanēlis pēc garšas
Uz porciju
Kalorijas: 178 ккал
Proteīns: 9.51 г
Tauki: 10.67 г
Ogļhidrāti: 10.9 г
Soļi
-
Noskalojiet zemesriekstus un rūpīgi nosusiniet, izmantojot papīra dvieļus. Tāpat paņemiet arī pannu, blenderi un glāzi pasniegšanai.
-
Sausā pannā dažas minūtes apgrauzdē riekstus.
-
Attīrītos riekstus liec blendera traukā un sablenderē līdz smalkām drupačām. Pēc tam blenderī ielej pienu un pievieno biezpienu, medu un maltu kanēli pēc garšas. Sastāvdaļas kuļ 2-3 minūtes lielā ātrumā.
-
Gatavo dzērienu pārkaisa ar zemesriekstiem. To var izlikt veselos graudos vai sasmalcināt uz rīves.
Padoms!
Smūtijiem izvēlieties biezpienu ar 3-4% tauku saturu. Tas satur lielu daudzumu olbaltumvielu, fosfora, kā arī vitamīnu B. Turklāt šādā biezpienā ir mazāk kaloriju.