Vistas biezeņzupa ar sēnēm ir ļoti gards pirmais ēdiens jebkurai ģimenes pusdienām vai vakariņām.
Sastāvdaļas
Porcijas: –+
- Olas 2 gab
- Baltmaize 40 g
- Vistas buljons 750 ml
- Sēnes 100 g
- Pētersīļi 10 g
- Sviests 30 g
- Vistas fileja 500 g
- Saldais krējums 130 g
- Sāls pēc garšas
- Malts muskatrieksts pēc garšas
Uz porciju
Kalorijas: 142 ккал
Proteīns: 11.35 г
Tauki: 5.44 г
Ogļhidrāti: 11.13 г
Soļi
-
Maizi izmērcē, lej katlā pusi vistas buljona, pievieno maizi un uzvāra.
-
Sēnes un pētersīļus sakapā.
-
Pannā uzkarsē eļļu un apcep vistas filejas gabaliņus.
-
Pannā pievieno sēnes, uzlej atlikušo vistas buljonu un vāra 10 minūtes.
-
Gaļu, sēnes, maizi ar buljonu, pētersīļus, vārītos olu dzeltenumus sakuļ ar blenderi.
-
Lej katlā un pievieno saldo krējumu.
-
Katlā pievieno sāli, piparus, maltu muskatriekstu, samaisa.
Gatavo biezeņzupa ar sēnēm un vistu lej bļodiņās, dekorē ar zaļumiem un pasniedz ar skābo krējumu un kraukšķīgiem grauzdiņiem.