Medus kūka

Medus kūka ar kakao un ievārījumu — brīnišķīgs deserts svētku galdam. Kūku ir viegli pagatavot multivārāmajā katlā, kas neprasa daudz laika un pūļu.

*Recepte piemērota multikatlam Philips.

Sastāvdaļas
Porcijas: +12
  • Olas 2 gab
  • Cukurs 1 glāze
  • Medus 1 ĒK
  • Milti 1 glāze
  • Kakao 2 ĒK
  • Cepamā soda 2 TK
  • Piens 1 glāze
  • Eļļa ½ glāzes
  • Ievārījums 5 ĒK
  • Žāvēti augļi  pēc garšas
Uzturvērtība uz 100 g
Kalorijas: 301 kcal
Olbaltumvielas: 5.59 g
Tauki: 16.54 g
Ogļhidrāti: 35.31 g
Pagatavošana
60 min.Drukāt
  • Atsevišķā traukā sakuliet olu baltumus. Pievienojiet olu dzeltenumus, medu. Kuliet, līdz masa kļūs čaugana.
  • Pievienojiet pārējās sastāvdaļas, maisiet, līdz masa kļūs viendabīga.
  • Sagatavoto masu pārlejiet ierīces iekšējā katlā.
  • Nospiediet «MENU» taustiņu un izvēlieties «BAKE» programmu. Ar taustiņu «TEMPERATURE» noregulējiet 180°C. Pēc tam ar «COOKING TIME» taustiņu noregulējiet laiku 1 stundu. Aizveriet vāku un nospiediet «START» taustiņu.
  • Izcepto kūku pārziediet ar divām kārtām ievārījuma.

Tas ir interesanti!
Medus kūka ir viens no slavenākajiem klasiskās krievu virtuves desertiem. Tas tika izgudrots imperatora pilī apmēram pirms divsimt gadiem.

Dalīties ar draugiem
Novērtē recepti
TOPrecepte.lv