Medus kūka ar kakao un ievārījumu — brīnišķīgs deserts svētku galdam. Kūku ir viegli pagatavot multivārāmajā katlā, kas neprasa daudz laika un pūļu.
*Recepte piemērota multikatlam Philips.
Sastāvdaļas
Porcijas: –+
- Olas 2 gab
- Cukurs 1 glāze
- Medus 1 ĒK
- Milti 1 glāze
- Kakao 2 ĒK
- Cepamā soda 2 TK
- Piens 1 glāze
- Eļļa ½ glāzes
- Ievārījums 5 ĒK
- Žāvēti augļi pēc garšas
Uz porciju
Kalorijas: 301 ккал
Proteīns: 5.59 г
Tauki: 16.54 г
Ogļhidrāti: 35.31 г
Soļi
-
Atsevišķā traukā sakuliet olu baltumus. Pievienojiet olu dzeltenumus, medu. Kuliet, līdz masa kļūs čaugana.
-
Pievienojiet pārējās sastāvdaļas, maisiet, līdz masa kļūs viendabīga.
-
Sagatavoto masu pārlejiet ierīces iekšējā katlā.
-
Nospiediet «MENU» taustiņu un izvēlieties «BAKE» programmu. Ar taustiņu «TEMPERATURE» noregulējiet 180°C. Pēc tam ar «COOKING TIME» taustiņu noregulējiet laiku 1 stundu. Aizveriet vāku un nospiediet «START» taustiņu.
-
Izcepto kūku pārziediet ar divām kārtām ievārījuma.
Tas ir interesanti!
Medus kūka ir viens no slavenākajiem klasiskās krievu virtuves desertiem. Tas tika izgudrots imperatora pilī apmēram pirms divsimt gadiem.