Pikantā pelmeņu zupa — lieliska sātīga maltīte pēc smagas darba dienas!
Sastāvdaļas
Porcijas: –+
- Pelmēņi 250 g
- Sīpoli 80 g
- Burkāns 1 gab
- Sāls 1 TK
- Paprika (pulveris) 1 TK
- Kartupeļi 300 g
- Nūdeles 30 g
- Ķiploki 2 daiviņas
- Adžika 2 ĒK
- Augu eļļa 1 ĒK
- Ūdens 1400 ml
- Čili pipari 15 g
Uz porciju
Kalorijas: 51 ккал
Proteīns: 1.66 г
Tauki: 2.61 г
Ogļhidrāti: 5.61 г
Soļi
-
Smalki sagrieziet sīpolu un ķiploku. Burkānus un kartupeļus -nelielos kubiņos, čili piparus — plānos apļos.
-
Pagatavo buljonu. Katliņā uzvāra ūdeni, liek tajā saldētus pelmeņus, labi samaisa. Kad ūdens atkal vārās, pievienojiet kartupeļus un turpiniet vārīt vēl 10 minūtes uz vidējas uguns.
-
Kamēr vārās buljons, uzkarsē pannā augu eļļu. Apcep sīpolu un ķiplokus 3 minūtes. Pievieno burkānus, adžiku, samaisa un apcep dārzeņus vēl 5 minūtes.
-
Pārlejiet apceptos dārzeņus buljonā. Pievienojiet tur nūdeles, sāli un sarkanos maltos piparus. Rūpīgi samaisa un vāra uz lēnas uguns vēl 5 minūtes.
-
Zupa gatava! Labu apetīti.
Padoms!
Lai zupa būtu veselīgāka, izvēlies pelmēņi ar vistas gaļu.