Grieķu jogurts

Mājas grieķu jogurts multivārāmajā katlā var pagatavot pat bērns. Recepte izmanto tikai pienu un jogurta ieraugs. Svaigas ogas un augļi palīdzēs padarīt desertu vēl garšīgāku.

Sastāvdaļas
Porcijas: +2
  • Piens 250 ml
  • Melleņu ievārījums 100 g
  • Jogurta ieraugs  
Uzturvērtība uz 100 g
Kalorijas: 99 kcal
Olbaltumvielas: 2.12 g
Tauki: 1.83 g
Ogļhidrāti: 18.53 g
Pagatavošana
6 stunda. 50 min.Drukāt
  • Grieķu jogurts multikatlā - 1
    Sagatavo multivārāmo katlu un jogurta burkas.
  • Grieķu jogurts multikatlā - 2
    Uzkarsē pienu līdz 37 grādu temperatūrai, bet ne augstākai par 40. Sajauc pienu ar jogurta ieraugu un lej burkās. Multikatls bļodas dibenu izklāj ar mīkstu drānu. Ielejiet siltu ūdeni 40 grādu temperatūrā līdz ¾ burku augstumam un uz 3 stundām ieslēdziet multikatlā programmu «Jogurts» vai «Karsēšana».
  • Pēc programmas beigām, neatverot vāku, vēl 3 stundas. Atdzesējiet jogurtu līdz istabas temperatūrai un ievietojiet to ledusskapī.
  • Pasniedziet jogurtu glāzē, apakšā lieciet karoti ievārījuma, bet pa virsu dekorējiet ar mellenēm.
Dalīties ar draugiem
Novērtē recepti
TOPrecepte.lv