Pupiņu zupa ar tomātiem

Pupiņu zupa ar tomātiem ir spilgta krāsa, garša un neparasts sastāvdaļu komplekts. Trauks izrādās biezs un oriģināls. Konservētu pupiņu un rīsu pievienošana padara zupu barojošu un apmierinošu. Un gatavā ēdiena asumu un pikanci novērtēs īsti gardēži un Latīņamerikas virtuves cienītāji. Diez vai šī zupa ir piemērota ikdienas uzturam, taču, ja gribas ko asu un neparastu, recepte būs tieši piemērota. Pirms pasniegšanas neaizmirstiet apkaisīt ar rīvētu sieru.

Sastāvdaļas
Porcijas: +4
  • Tomāts 1 gab
  • Konservētas sarkanās pupiņas 100 g
  • Rīsi 50 g
  • Burkāns 1 gab
  • Sīpols 1 gab
  • Tomātu pasta 3 ĒK
  • Sāls 1 TK
  • Malti melnie pipari 1 TK
  • Augu eļļa 2 ĒK
  • Ķiploks 1 daiviņa
  • Lauru lapa 1 gab
  • Ūdens 1000 ml
  • Cietais siers 50 g
Uzturvērtība uz 100 g
Kalorijas: 60 kcal
Olbaltumvielas: 1.79 g
Tauki: 3.41 g
Ogļhidrāti: 5.71 g
Pagatavošana
30 min.Drukāt
  • Nomizo un smalki sagriež sīpolu un ķiploku. Noskalojiet rīsus, pagatavojiet līdz pusei. Tomātus nomazgā, noņem mizu un sagriež kubiņos. Burkānus nomazgā, nomizo un sarīvē. Noskalojiet pupiņas zem tekoša ūdens. Sieru sarīvē uz smalkās rīves.
  • Sildiet eļļu pannā ar biezu dibenu un apcepiet sīpolus un ķiplokus, līdz tie kļūst caurspīdīgi, apmēram 5 minūtes. Pievieno burkānus, apcep vēl 4 minūtes, regulāri maisot. Pannā ielej pusglāzi ūdens, pievieno tomātu pastu un zem vāka sautē vēl 5 minūtes.
  • Pannā ar dārzeņiem pievieno tomātu, lauru lapu un sarkanās pupiņas, samaisa, sāli un piparus. Pārlej ar verdošu ūdeni, pievieno rīsus. Uzliek vāku un vāra zupu uz lēnas uguns 10 minūtes.
  • Pasniedziet pupiņu tomātu zupu, pārkaisa ar rīvētu sieru.

Padoms!
Lai tomātu zupa ar pupiņām būtu veselīgāka, dārzeņu cepšanai izmanto olīveļļu.

Dalīties ar draugiem
Novērtē recepti
TOPrecepte.lv