Risoto ar dārzeņiem un sēnēm

Risoto ar dārzeņiem — itāļu ēdiens, kurā ietilpst īpašiem rīsi, dažādi dārzeņi un citas sastāvdaļas pēc vēlēšanās. Gardu un veselīgu garnīrs var pagatavot multivārāmajā katlā.

*Recepte piemērota multikatlam Philips.

Sastāvdaļas
Porcijas: +4
  • Olīveļļa 2 ĒK
  • Sīpols 25 g
  • Sarkanā paprika 15 g
  • Zaļā paprika 25 g
  • Šampinjoni 60 g
  • Tomāti 130 g
  • Gargraudu rīsi 280 g
  • Buljons 360 ml
  • Saldēti zaļie zirnīši 70 g
  • Safrāns  pēc garšas
  • Sāls  pēc garšas
Uzturvērtība uz 100 g
Kalorijas: 68 kcal
Olbaltumvielas: 2.19 g
Tauki: 3.33 g
Ogļhidrāti: 6.85 g
Pagatavošana
50 min.Drukāt
  • Ierīces iekšējā katlā ielejiet eļļu.
  • Nospiediet «MENU» taustiņu un izvēlieties «FRY» programmu. Ar «COOKING TIME» taustiņu noregulējiet laiku 10 minūtes. Nospiediet «START» taustiņu.
  • Salieciet katlā sīpolus, paprikas, šampinjonus un tomātus. Ik pa laikam apmaisiet.
  • Pieberiet rīsus, zaļos zirnīšus, safrānu un ielejiet buljonu. Aizveriet ierīci.
  • Nospiediet «MENU» taustiņu un izvēlieties «RISOTTO» programmu. Nospiediet «START» taustiņu.

Tas ir interesanti!
Tiek lēsts, ka katru gadu visā pasaulē tiek apēsts aptuveni 700 miljoni tonnu rīsu. Lai nodrošinātu šo summu, rīsu audzēšanas un pārstrādes posmos tiek nodarbināts aptuveni 1 miljards cilvēku, tas ir, katrs sestais planētas iedzīvotājs.

Dalīties ar draugiem
Novērtē recepti
TOPrecepte.lv