Klasiskā sēņu krēmzupa ar sieru izrādās barojoša un neticami garšīga. To pagatavot ir diezgan vienkārši.
Sastāvdaļas
Porcijas: –+
- Svaigi šampinjoni 500 g
- Kausēts siers 150 g
- Ūdens 2000 ml
- Sīpols 1 gab
- Olīveļļa 2 TK
- Sāls pēc garšas
- Zaļumi pēc garšas
Uz porciju
Kalorijas: 72 ккал
Proteīns: 1.74 г
Tauki: 5.91 г
Ogļhidrāti: 3.42 г
Soļi
-
Šampinjonus sagriež gabaliņos.
-
Sīpolu sakapā.
-
Sīpolu un šampinjonus apcep olīveļļā.
-
Lielā katlā uzvāra ūdeni.
-
Verdošajā ūdenī izšķīdina kausēto sieru, pieber sāli pēc garšas (jāņem vērā, ka kausētajā sierā jau ir sāls).
-
Pāris minūtes pavāra un pievieno apceptos šampinjonus un sīpolu — samaisa — gatavs!
Gatavo šampinjonu biezzupu lej mazā šķīvī un dekorē ar apceptu šampinjonu šķēlītēm un smalki sagrieztiem zaļajiem sīpoliem.