Šampinjonu biezzupa ar kausēto sieru

Klasiskā sēņu krēmzupa ar sieru izrādās barojoša un neticami garšīga. To pagatavot ir diezgan vienkārši.

Sastāvdaļas
Porcijas: +8
  • Svaigi šampinjoni 500 g
  • Kausēts siers 150 g
  • Ūdens 2000 ml
  • Sīpols 1 gab
  • Olīveļļa 2 TK
  • Sāls  pēc garšas
  • Zaļumi  pēc garšas
Uzturvērtība uz 100 g
Kalorijas: 72 kcal
Olbaltumvielas: 1.74 g
Tauki: 5.91 g
Ogļhidrāti: 3.42 g
Pagatavošana
35 min.Drukāt
  • Šampinjonus sagriež gabaliņos.
  • Sīpolu sakapā.
  • Sīpolu un šampinjonus apcep olīveļļā.
  • Lielā katlā uzvāra ūdeni.
  • Verdošajā ūdenī izšķīdina kausēto sieru, pieber sāli pēc garšas (jāņem vērā, ka kausētajā sierā jau ir sāls).
  • Pāris minūtes pavāra un pievieno apceptos šampinjonus un sīpolu — samaisa — gatavs!

Gatavo šampinjonu biezzupu lej mazā šķīvī un dekorē ar apceptu šampinjonu šķēlītēm un smalki sagrieztiem zaļajiem sīpoliem.

Dalīties ar draugiem
Novērtē recepti
TOPrecepte.lv