Sēņu zupa ar kausēto sieru

No sēnēm un kausētā siera var pagatavot ātri un garšīgu zupu. Zupa ir barojoša un pēc garšas maiga. Pasniedz ar maizi vai grauzdiņiem.

Sastāvdaļas
Porcijas: +4
  • Vistas gaļa 500 g
  • Kartupeļi 4 g
  • Burkāns 1 gab
  • Sīpols 1 gab
  • Ķiploki 1 daiviņa
  • Kausēts siers 1 paciņa
  • Šampinjoni 10 gab
  • Sviests 35 g
  • Augu eļļa 1 ĒK
  • Pētersīļi  pēc garšas
  • Kindza  pēc garšas
  • Zaļie sīpoli  pēc garšas
Uzturvērtība uz 100 g
Kalorijas: 34 kcal
Olbaltumvielas: 1.81 g
Tauki: 1.82 g
Ogļhidrāti: 5.06 g
Pagatavošana
45 min.Drukāt
  • Vistu liek vārīties. Kad ūdens sāk teju vārīties, noņem putas un samazina uguni.
  • Ūdenim nav stipri jāburbuļo, lai buljons nesanāk duļķains.
  • Pievienojam kartupeļus, sagrieztus palielos kubikos.
  • Apcep smalki sagrieztu sīpolu, ķiploku un uz rupjās rīves sarīvētu burkānu augu eļļā, līdz sīpols iegūs zeltainu nokrāsu.
  • Atsevišķi apcep sasmalcinātas sēnes sviestā, nedaudz pievieno sāli, piparus.
  • Burkānus ar sīpoliem un sēnes liek katlā, kurā gandrīz gatavi ir izvārījušies kartupeļi un vista.
  • Pievieno sāli, piparus, pārbauda pēc garšas. Vāra apmēram 5 minūtes.
  • Pievieno kausēto sieru, ļauj tam izkust un visu samaisa līdz siers izkusis pilnībā.
  • Zupu vāra vēl pāris minūtes un pievieno sasmalcinātus zaļumus.

Tas ir interesanti!
Dažas musulmaņu valstis aizliedz ēst sēnes. Tas ir rakstīts Korānā un tiek uzskatīts par grēku.

Dalīties ar draugiem
Novērtē recepti
TOPrecepte.lv