No sēnēm un kausētā siera var pagatavot ātri un garšīgu zupu. Zupa ir barojoša un pēc garšas maiga. Pasniedz ar maizi vai grauzdiņiem.
Sastāvdaļas
Porcijas: –+
- Vistas gaļa 500 g
- Kartupeļi 4 g
- Burkāns 1 gab
- Sīpols 1 gab
- Ķiploki 1 daiviņa
- Kausēts siers 1 paciņa
- Šampinjoni 10 gab
- Sviests 35 g
- Augu eļļa 1 ĒK
- Pētersīļi pēc garšas
- Kindza pēc garšas
- Zaļie sīpoli pēc garšas
Uz porciju
Kalorijas: 34 ккал
Proteīns: 1.81 г
Tauki: 1.82 г
Ogļhidrāti: 5.06 г
Soļi
-
Vistu liek vārīties. Kad ūdens sāk teju vārīties, noņem putas un samazina uguni.
-
Ūdenim nav stipri jāburbuļo, lai buljons nesanāk duļķains.
-
Pievienojam kartupeļus, sagrieztus palielos kubikos.
-
Apcep smalki sagrieztu sīpolu, ķiploku un uz rupjās rīves sarīvētu burkānu augu eļļā, līdz sīpols iegūs zeltainu nokrāsu.
-
Atsevišķi apcep sasmalcinātas sēnes sviestā, nedaudz pievieno sāli, piparus.
-
Burkānus ar sīpoliem un sēnes liek katlā, kurā gandrīz gatavi ir izvārījušies kartupeļi un vista.
-
Pievieno sāli, piparus, pārbauda pēc garšas. Vāra apmēram 5 minūtes.
-
Pievieno kausēto sieru, ļauj tam izkust un visu samaisa līdz siers izkusis pilnībā.
-
Zupu vāra vēl pāris minūtes un pievieno sasmalcinātus zaļumus.
Tas ir interesanti!
Dažas musulmaņu valstis aizliedz ēst sēnes. Tas ir rakstīts Korānā un tiek uzskatīts par grēku.