Toskānas pupiņu zupa ar sēnēm

Tradicionālā Toskānas virtuve izceļas ar izsmalcinātām receptēm un neparastu kulinārijas pieeju dažādu ēdienu gatavošanā. Toskānā, reģionā Itālijas centrālajā daļā, īpaši tiek cienīti tādi ēdieni kā olīveļļa, pupiņas, gaļa un kraukšķīga maize. Pagatavojiet ļoti garšīgu un sātīgu Toskānas zupu ar pupiņām un sēnēm un pasniedziet šo garšīgo ēdienu ar ķiploku grauzdiņiem.

Sastāvdaļas
Porcijas: +6
  • Ūdens 2000 ml
  • Sarkanās pupiņas 400 g
  • Sēnes 500 g
  • Ķiploki 4 daiviņas
  • Čili pipari 1 gab
  • Lauru lapa 1 gab
  • Olīveļļa 4 ĒK
  • Malti melnie pipari pēc garšas
  • Sāls pēc garšas
  • Pētersīļi
  • Ķiploku grauzdiņi
Uz porciju
Kalorijas: 67 ккал
Proteīns: 3.35 г
Tauki: 2.61 г
Ogļhidrāti: 7.74 г
Soļi
45 min.Drukāt
  • Sagatavo zupas sastāvdaļas. Pupiņas mērcē istabas temperatūras ūdenī 6-8 stundas. Ķiplokus nomizo, smalki sagriež kopā ar čili pipariem. Nomazgājiet vai atkausējiet sēnes. Padoms: gatavošanai izvēlieties mazas pupiņas. Lielās pupiņas pēc vārīšanas kļūs vēl lielākas.
  • Toskānas pupiņu zupa ar sēnēm - 2
    Pupiņas liek katliņā, pārlej ar ūdeni. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, pievieno sāli, lauru lapu un vāra 20 minūtes uz vidējas uguns. Pēc tam pusi no izvārītajām pupiņām ar blenderi sasmalcina biezenī un liek atpakaļ katlā.
  • Pannā ielej olīveļļu. Ielieciet pusi ķiploku un čili. Apcep pāris minūtes līdz brūnai. Tad izņem no pannas. Pievienojiet sēnes eļļai ar ķiploku un piparu aromātu. Cepiet līdz zeltaini brūnai 15-20 minūtes.
  • Toskānas pupiņu zupa ar sēnēm - 4
    Apceptās sēnes liek katliņā ar pupiņām un buljonu. Samaisa un pipari. Pievienojiet atlikušos ķiplokus. Pagatavojiet vēl 10 minūtes.
  • Toskānas pupiņu zupa ar sēnēm
    Toskānas zupu pārkaisa ar pētersīļiem. Ļaujiet tai brūvēt 10 minūtes un pasniedziet ar ķiploku grauzdiņiem.
Dalīties ar draugiem
Novērtē recepti
TOPrecepte.lv