Vieglā pupiņu zupas versija bez gaļas dārzeņu buljonā. Var pasniegt gan karstu, gan aukstu.
Sastāvdaļas
Porcijas: –+
- Bietes 250 g
- Skābēti kāposti 300 g
- Baltās pupiņas 80 g
- Sarkanās pupiņas 80 g
- Lečo 150 g
- Khmeli-suneli 1 TK
- Žāvēti ķiploki 1 g
- Svaigi garšaugi 50 g
- Ūdens 3000 ml
- Baltais sīpols 1 gab
- Paprika 3 g
- Malti melnie pipari 2 g
Uz porciju
Kalorijas: 24 ккал
Proteīns: 1.21 г
Tauki: 0.15 г
Ogļhidrāti: 4.16 г
Soļi
-
Sagatavojiet visas sastāvdaļas.
-
Sarkanās pupiņas iemērc aukstā ūdenī 12 stundas.
-
Uz 12 stundām mērcēt arī baltās pupiņas.
-
Pēc 12 stundām noskalojiet pupiņas zem tekoša ūdens.
-
Pupiņas liek katliņā, pielej ūdeni un vāra 40 minūtes.
-
Pievienojiet nomizotu sīpola galvu.
-
Tad pievieno skābētus kāpostus.
-
Sarīvē svaigas bietes un pievieno buljonam pupiņām, sīpoliem un kāpostiem.
-
Pievienojiet lečo.
-
Pievienojiet garšvielas un vāriet zupu 20 minūtes.
-
Gatavo zupu pasniedz ar skābo krējumu un zaļumiem.