Banānu un zemeņu smūtijs

Banāns ir sarežģītu ogļhidrātu avots. Šis auglis ir bagāts ar šķiedrvielām, kāliju, magniju, fosforu un citiem vitamīniem. Banāns ilgstoši remdē izsalkumu un lieliski aizvieto saldumus.

Sastāvdaļas
Porcijas: +1
  • Banāns 2 gab
  • Āboli 1 gab
  • Zemenes 100 g
  • Piens 100 ml
Uzturvērtība uz 100 g
Kalorijas: 64 kcal
Olbaltumvielas: 1.19 g
Tauki: 0.74 g
Ogļhidrāti: 12.62 g
Pagatavošana
35 min.Drukāt
  • Banānu un zemeņu smūtijs - 1
    Nomazgājiet augļus un ogas un nosusiniet ar papīra dvieli. Pirms ābolu mizošanas 30 minūtes iemērciet to maigā etiķa šķīdumā, lai palīdzētu noņemt vasku. Pēc tam nomizo ābolu un izņem serdi.
  • Banānu un zemeņu smūtijs - 2
    Banānus nomizo, sagriež gabaliņos un liek saldētavā uz 15-20 minūtēm. Arī ābolu sagriež gabaliņos.
  • Izņem banānu no ledusskapja. Ielieciet augļus un ogas blendera traukā. Piepildiet ar pienu. Sajauciet maisījumu blenderī lielā ātrumā. Lej smūtiju glāzēs.
  • Lai iegūtu iespaidīgu pasniegšanu, apkaisa smūtiju ar kanēli un izrotājiet ar ogām.

Padoms!
Lai iegūtu veselīgākus smūtijus, nomainiet pienu pret zema tauku satura kefīru vai augu izcelsmes pienu, piemēram, soju, kokosriekstu, rīsiem. Var pievienot arī 1 ēd.k. l. linsēklu eļļa, kas satur omega-3 un omega-6 taukskābes.

Dalīties ar draugiem
Novērtē recepti
TOPrecepte.lv