Kartupeļu zupa: TOP 18 ātras un garšīgas receptes

Kartupeļu zupa ir viegls, bet apmierinošs ēdiens. To var pagatavot uz dažāda veida buljoniem, taču tas vienmēr izrādās garšīgs un barojošs. Kā pagatavot šo brīnišķīgo zupu visos aspektos, jūs uzzināsit no mūsu 18 detalizētajām receptēm.

Kartupeļu zupa

Kartupeļu zupa ir viegls, bet apmierinošs ēdiens. To var pagatavot uz dažāda veida buljoniem, taču tas vienmēr izrādās garšīgs un barojošs.

Kartupeļu zupa

Sastāvdaļas:

  • 400 g kartupeļu;
  • 50 g burkānu;
  • 1-2 sīpoli;
  • 1 pētersīļa sakne;
  • 2 ēdamkarotes tomātu biezeņa;
  • 2 ēdamkarotes kausēta sviesta;
  • sāls, zaļumi pēc garšas;
  • tauki cepšanai.

Pagatavošana:

  1. Saknes sagriež šķēlītēs vai salmiņos, sīpolus sasmalcina, pieliek tomātu biezeņa un visu apcep taukos.
  2. Kartupeļus sagriež salmiņos vai kubiņos.
  3. Verdošā ūdenī vai buljonā liek saknes, uzvāra, pieliek kartupeļus un vāra 20 minūtes.
  4. Vārīšanas beigās pieliek sāli.
  5. Pirms pasniegšanas ieber sagrieztus zaļumus.

Saldo kartupeļu zupa ar kokospienu

Ja vēl neesi mēģinājis saldos kartupeļus, ir pienācis laiks atklāt sev jaunu produktu. Saldais kartupelis ir unikāla sakņu kultūra, pēc zinātnieku domām, tajā ir daudz noderīgu vielu, lai glābtu mūs no dažādām slimībām: diabēta, vēža, novecošanas. Bet, pat ja tā nav pilnīgi taisnība, tas vienkārši ir ļoti garšīgs.

Saldo kartupeļu zupa ar kokospienu

Sastāvdaļas:

  • 2-3 saldie kartupeļi;
  • 1–2 sīpoli;
  • pāris ķiploku daiviņas;
  • 1/2 – 1 bundžiņa kokospiena;
  • olīveļļa vai sviests;
  • buljons (vai ūdens).

Pagatavošana:

  1. Uzkarsē krāsni līdz kādiem 180–200 grādiem. Notīra un sagriež gabalos saldos kartupeļus un sīpolus, kā arī notīra ķiploku daiviņas. Liek uz pannas, pārlej ar olīveļļu un liek krāsnī cepties līdz dārzeņi ir mīksti.
  2. Ja laika ir maz, tad dārzeņus var vienkārši vārīt.
  3. Kad dārzeņi ir mīksti, tad tos pārliek katliņā un pievieno mazliet buljona. Ļaut pavārīties. Ņem nost no uguns, ļauj mazliet atdzist un sablenderē. Kad tas izdarīts, liek atpakaļ uz plīts un pievieno kokospienu (daudzums pēc garšas). Vāra līdz pirmajam burbulim.

Kartupeļu zupa ar desiņām

Kartupeļu zupa ar desiņām ir vienkāršs, bet ļoti gards pirmais ēdiens vakariņu galda dažādošanai. Zupa izrādās sātīga, patiks gan pieaugušajiem, gan bērniem. Desas jālieto tikai augstākās kvalitātes.

Kartupeļu zupa ar desiņām

Sastāvdaļas:

  • 700 g kartupeļu;
  • 2 burkāni;
  • 1 sīpols;
  • 1 pētersīļa sakne;
  • 4 nelielas desiņas;
  • 100 g krējuma;
  • 3 ēdamkarotes margarīna;
  • sāls, pipari;
  • 2 buljona kubiņi.

Pagatavošana:

  1. Kartupeļus, 1 burkānu, pusi pētersīļa saknes, sīpolu sagriež, margarīnā apcep.
  2. Pārlej ar 1,2 l uzvārīta ūdens, kam pievienoti buljona kubiciņi, vāra apmēram 20 minūtes. Pēc garšas pieber sāli un piparus.
  3. Mīkstus dārzeņus sablenderē, pievieno 50 g krējuma.
  4. Pārējos dārzeņus sagriež kubiciņos, blanšē sālsūdenī.
  5. Desiņas sagriež vēlamos gabaliņos, kopā ar dārzeņu gabaliņiem pievieno zupai.
  6. Uzkarsē, lej šķīvjos, pievieno pārējo krējumu.

Kartupeļu zupa ar slinkajiem pelmeņiem

Ja vēlaties iepriecināt ģimeni ar ļoti garšīgu, sātīgu un atraktīvu pirmo ēdienu — kartupeļu zupa ar slinkajiem pelmeņiem ir ideāls variants!

Kartupeļu zupa ar slinkajiem pelmeņiem

Sastāvdaļas:

Mīklai:

  • 3,5 glāzes miltu;
  • 2 olas;
  • 200 ml ūdens;
  • sāls pēc garšas.

Pildījumam:

  • 350 g maltās gaļas pēc izvēles;
  • 2 vidēja lieluma sīpoli;
  • sāls, malti melnie pipari pēc garšas.

Zupai:

  • 4 vidēja lieluma kartupeļi;
  • 1 liels burkāns;
  • 1 sīpols;
  • 2 ēdamkarotes kausēta sviesta;
  • sāls, pipari pēc garšas;
  • 1 lauru lapa, melno piparu graudiņi;
  • saišķītis diļļu;
  • 2,5 l gaļas buljona vai ūdens.

Pagatavošana:

  1. Gatavo pelmeņus — bļodā samaisa izsijātus miltus, vidū izveido padziļinājumu, tajā lej viegli sakultas olas.
  2. Ūdenī izšķīdina sāli, lej pie olām, samīca mīklu.
  3. Mīklu ietin pārtikas plēvē, atstāj uz 30 minūtēm.
  4. Gatavo pildījumu — sīpolus sakapā, pievieno maltajai gaļai, pieber sāli, piparus — kārtīgi samaisa.
  5. Mīklu sadala 4 daļās, katru mīklas daļu izrullē aplī.
  6. Vidū liek pildījumu, mazliet to izlīdzina, satin rullītī, ar glāzes malu izspiež, veidojot pelmeni, maliņas aiztaisa.
  7. Pelmeņus liek, uz miltiem nokaisīta dēlīša, liek saldētavā.
  8. Gatavo zupu — kartupeļus nomizo, sagriež nelielos gabaliņos.
  9. Sīpolu sakapā, burkānu sarīvē — cep kopā kausētā sviestā.
  10. Katlā lej buljonu vai ūdeni, uzvāra.
  11. Liek katlā kartupeļus, vāra pusgatavus.
  12. Liek katlā pelmeņus, vāra, kamēr gatavi.
  13. Nobeigumā pievieno ceptos sīpolus un burkānus, lauru lapu, melno piparu graudiņus, turpina vārīt 2 minūtes.
  14. Gatavu zupu pārkaisa ar sakapātām dillēm, pasniedz ar skābo krējumu.

Kartupeļu zupa ar gaļas bumbiņām

Kartupeļu zupa ar sēnēm un gaļas bumbiņām tiek gatavota, neizmantojot buljona kubiciņu – tajā ir tikai dārzeņu, garšaugu un gaļas sniegtās garšas un aromāts. Veselīgi, sātīgi un lēti. Noteikti garšos arī bērniem.

Kartupeļu zupa ar gaļas bumbiņām

Sastāvdaļas:

  • 1/2 neliela sīpola;
  • 70-80 g maltās gaļas;
  • 50 g šampinjonu vai citu sēņu;
  • 1 burkāns;
  • 1 selerijas gabaliņš;
  • 1 kartupelis;
  • 1 ķiploka daiviņa;
  • sāls, pipari;
  • lauru lapa;
  • garšaugi pēc patikas;
  • eļļa cepšanai.

Pagatavošana:

  1. Sīpolu sasmalcina, eļļā apcep, liek klāt mazos gabaliņos sagrieztu burkānu un seleriju.
  2. Pēc brīža pievieno sagrieztu kartupeli un šķēlītēs sagrieztas sēnes (var lietot izmērcētas kaltētas sēnes).
  3. Kad visi produkti apcepti, pārlej ar uzvārītu ūdeni, pieliek garšvielas un garšaugus un vāra, līdz dārzeņi mīksti.
  4. Tad zupai pievieno bumbiņas, kas veidotas, samīcot kopā malto gaļu, sasmalcinātu ķiploku, sāli un piparus.

Berlīnes kartupeļu zupa

Kartupeļu zupas Vācijā ir iecienītas kopš seniem laikiem, un mēdz teikt, ka gandrīz vai katrs ciems var lepoties ar savu oriģinālo recepti. Berlīnieši to gatavo ar speķi un ķimenēm. Ja šķiet, ka ķimeņu par maz, tās var pārkaisīt arī jau šķīvī ielietai zupai.

Berlīnes kartupeļu zupa

Sastāvdaļas:

  • 500 g gabaliņos sagrieztu kartupeļu;
  • 1 šķēlītēs sagriezts burkāns;
  • 1 mazos gabaliņos sagriezta pētersīļa sakne;
  • 1 liels sakapāts sīpols;
  • 200 g gabaliņos sagriezta caurauguša šķiņķa;
  • 1 ēdk. eļļas;
  • 1 ēdk. sviesta;
  • 125 ml saldā krējuma;
  • 2 šķēles baltmaizes, sagrieztas gabaliņos;
  • 2 ēdk. sakapātu kārveļu;
  • 1 ēdk. sakapātu pētersīļu;
  • 1 ēdk. sakapāta lupstāja;
  • 1 laurlapa;
  • 1 tējk. ķimeņu;
  • sāls;
  • 1,5 l buljona.

Pagatavošana:

  1. Sagatavo sastāvdaļas. Katlā sakarsē eļļu, ieber šķiņķa gabaliņus un apcep. Izkausētajam un apceptajam šķiņķim pievieno sīpolus, pētersīļus, burkānus un kartupeļus un dažas minūtes pasautē.
  2. Vāri zupu. Dārzeņiem pielej buljonu, pieliec laurlapu, pieber ķimenes un sāli. Katlam uzliec vāku un uz mazas uguns vāri aptuveni 20 minūtes. Tad zupu sablenderē, iemaisi saldo krējumu un kapātos zaļumus.
  3. Pagatavo grauzdiņus un pasniedz. Pannā izkausē sviestu, ieber baltmaizes gabaliņus un apcep zeltaini dzeltenus. Lej zupu sasildītos šķīvjos un katrā ieber nedaudz grauzdiņu.

Kartupeļu zupa ar putraimiem

Ja jūs domājat, kā pagatavot kartupeļu zupu ar graudaugiem, šī recepte jums palīdzēs. Zupa ir diētiska, tāpēc tā nekaitēs figūrai. Piemērots veģetāriešiem.

Kartupeļu zupa ar putraimiem

Sastāvdaļas:

  • 200 g kartupeļu;
  • 2 burkāni;
  • 2 pētersīļi;
  • 1 sīpols;
  • 60 g prosas, grūbu, rīsu vai citu putraimus;
  • 2 ēdamkarotes sviesta;
  • sāls pēc garšas.

Pagatavošana:

  1. Kubiņos sagrieztas saknes un sīki sasmalcinātu sīpolu apcep sviestā.
  2. Rīsus nomazgā un liek uz 5 minūtēm verdošā ūdenī, prosu — uz 3 minūtēm, pēc tam notecina uz sieta.
  3. Sagatavotos putraimus liek verdošā buljonā.
  4. Uzvāra, pieliek saknes un sagrieztus kartupeļus.
  5. Zupu vāra 20-25 minūtes. Pirms vārīšanas beigām pieliek sāli.

Kartupeļu zupa ar svaigām sēnēm

Daudzi ir neprātīgi iemīlējušies ar pirmajiem ēdieniem ar sēnēm un kartupeļiem. Šī recepte ir tikai par to, kā jūs varat pagatavot šādu zupu vienkārši un ātri.

Kartupeļu zupa ar svaigām sēnēm

Sastāvdaļas:

  • 300 g kartupeļu;
  • 150 g svaigu baraviku vai šampinjonu;
  • gaļas buljons;
  • 2 burkāni;
  • 1 pētersīlis;
  • 1 sīpols;
  • 100 g tomātu;
  • 1 ēd. k. sviesta;
  • 50 g skāba krējuma;
  • sāls;
  • zaļumi pēc garšas.

Pagatavošana:

  1. Baraviku kātus sīki sagriež un apcep taukos. Cepurītes sagriež un 10 min. vāra buljonā un ūdenī.
  2. Saknes sagriež šķēlītēs, sīpolus saēvelē un visu kopā apcep taukos. Kartupeļus sagriež kubiņos.
  3. Verdošā gaļas, kaulu buljonā vai ūdenī liek apceptos sēņu kātus, burkānus, sīpolus, pētersīļus, kartupeļus un vāra 20 min.
  4. 10 min. pirms vārīšanas beigām pieliek sagrieztus tomātus un sāli.
  5. Galdā pasniedz ar skābu krējumu. Labu apetīti!

Kartupeļu zupa ar bekonu

Trekna, bet izcili garda zupiņa. Pagatavošanas laiks aptuveni 1 stunda. Porciju daudzums – 4 cilvēkiem. Ieteikums – iepriekš sagatavot vistas buljonu, lai garšīgāk.

Kartupeļu zupa ar bekonu

Sastāvdaļas:

  • 4 šķēles sasmalcināta bekona;
  • 1 sasmalcināts sīpols;
  • 1 liela ķiploka daiviņa, sasmalcināta;
  • 1,5 ēdamkarotes miltu;
  • 250 ml vistas buljona;
  • 120 ml piena;
  • 200 gr saldā krējuma;
  • 6 vidēja izmēra kartupeļi (sagriezti kubiņos);
  • 1 tējkarote sāls;
  • čedaras siers (sarīvēts);
  • sasmalcināti sīpolloki.

Pagatavošana:

  1. Ņem dziļu pannu vai katliņu, kurā var cept . Ieber bekonu, un cep, līdz ir viegli kraukšķīgs, Ja izmanto pannu, tad laikus jāsagatavo katliņu, kurā pēc tam visu pārlikt, lai turpinātu vārīt zupu.
  2. Gatavo bekonu saliek šķīvī. Iegūtajos taukos cep sīpolus. Sīpolus cep līdz ir tie kļūst viegli brūni.
  3. Pievieno sasmalcināto ķiploku, cep aptuveni 30 sekundes.
  4. Pievieno miltus, cep 2-3 minūtes, līdz viss ir zeltaini brūns.
  5. Pievieno vistas buljonu, pienu un saldo krējumu.
  6. Pievieno kartupeļus un kārtīgi samaisa. Pievieno sāli.
  7. Vāra līdz kartupeļi gatavi.
  8. Ar blenderi sablenderē tā, lai paliek daži kartupeļu gabaliņi nesablenderēti.
  9. Lej zupu bļodiņā, pievieno sieru, sīpolus un bekonu.

Kartupeļu zupa ar skābenēm

Kartupeļu zupa ar skābenēm izrādās ļoti garšīgas, smaržīgas, sātīgas un skaistas.

Kartupeļu zupa ar skābenēm

Sastāvdaļas:

  • 250 g kartupeļu;
  • 150 g skābeņu;
  • 1 burkāns;
  • 1 pētersīlis;
  • 1 sīpols;
  • 1 ēdamkarote sviesta;
  • 50 skābā krējuma;
  • sāls un zaļumi pēc garšas;
  • olas.

Pagatavošana:

  1. Saknes sagriež kubiņos, sīpolus sīki sagriež, visu kopā apcep taukos.
  2. Kartupeļus sagriež kubiņos.
  3. Skābeņu lapas sagriež 3-4 daļās.
  4. Verdošā buljonā liek apceptos dārzeņus un kad buljons uzvārās, pieliek kartupeļus un vāra 20 minūtes.
  5. 5 minūtes pirms vārīšanās beigām pieliek skābenes un sāli.
  6. Galdā pasniedz ar skābu krējumu, olām un zaļumiem.

Padoms!
Svaigu skābeņu vietā var izmantot konservētas skābenes.

Kartupeļu zupa ar krēmsieru

Biezzupu cienītājiem piedāvājam neparasti gardu kartupeļu biezzupu ar kausētu sieru. Šo zupu gatavo no visvienkāršākajām sastāvdaļām, taču tā izrādās maiga, ar krēmīgu tekstūru un krēmīgu garšu.

Kartupeļu zupa ar krēmsieru

Sastāvdaļas:

  • 4 glāzes vistas buljona;
  • 4 glāzes nomizotu, sagrieztu kartupeļu;
  • ½ tējkarotes sāls;
  • ¼ tējkarotes malto melno piparu;
  • ¼ tējkarotes malto sarkano piparu;
  • 225 g krēmsiera.

Pagatavošana:

  1. Sajauc kopā buljonu, kartupeļus un garšvielas.
  2. Vāra virs vidējas uguns, līdz kartupeļi kļuvuši mīksti.
  3. Kartupeļus mazliet samaļ. Samazina uguni.
  4. Pievieno krēmsieru.
  5. Vāra maisot, līdz siers ir pilnībā izkusis.

Kartupeļu zupa franču gaumē

Viegla un tajā pašā laikā apmierinoša franču zupa tiek pagatavota ļoti vienkārši, un pats galvenais — ātri.

Kartupeļu zupa franču gaumē

Sastāvdaļas:

  • 500 g miltainu kartupeļu;
  • 1000 ml buljona;
  • 1/8 l saldā krējuma;
  • 2 olu dzeltenumi;
  • 4 ēdamkarotes sasmalcinātu zaļumu;
  • sāls;
  • paprika.

Pagatavošana:

  1. Kartupeļus nomazgā, nomizo un sagriež kubiņos.
  2. 20 minūtes vāra dārzeņu buljonā, pēc tam ar mikseri sasmalcina.
  3. Buljonu uzvāra vēlreiz un noņem no uguns.
  4. Krējumam pievieno olas dzeltenumu, sakuļ un iecilā biezenī.
  5. Pieliek sāli un papriku, pārkaisa ar sasmalcinātiem zaļumiem.

Kartupeļu zupa ar puraviem

Kartupeļu puravu zupa ir lieliska pusdienu iespēja visai ģimenei. Zupas pagatavošana prasīs ne vairāk kā stundu. Smaržīgs un apmierinošs, tas piesaista sevi.

Kartupeļu zupa ar puraviem

Sastāvdaļas:

  • eļļa cepšanai;
  • 2 nelieli puravi;
  • 6 vidēji lieli kartupeļi;
  • 1 ēdamkarote kaltēta oregano vai cita garšviela pēc izvēles;
  • 1300 ml dārzeņu buljona;
  • svaigi zaļumi, saulespuķu sēkliņas.

Pagatavošana:

  1. Purava lapas nogriez, pārējo sakapā un liec cepties katliņā apmēram 7 minūtes, līdz puravi kļūst mīksti.
  2. Sagriez kartupeļus nelielos gabalos un liec katlā pie puraviem kopā ar oregano. Maisot apcep visu kādas 2 minūtes, tad lej klāt buljonu. Vāri, līdz kartupeļi mīksti.
  3. Sablenderē zupu līdz krēmīgai konsistencei. Pievieno sāli, ja vēlies.
  4. Pasniegšanai – apcep sausā, sakarsētā pannā saulespuķu sēkliņas, līdz tās apbrūnējušas. Sakapā zaļumus. Pārkaisi zaļumus un sēkliņas zupai.

Kartupeļu zupa ar kausēto sieru

Kartupeļu zupa ar kausēto sieru ir ļoti garšīgs un smalks pirmais ēdiens. Ja jums patīk gatavot vienkāršas, bet tajā pašā laikā gardas zupas, tad šī recepte jums noteikti patiks.

Kartupeļu zupa ar kausēto sieru

Sastāvdaļas:

  • 1500 ml ūdens vai buljona;
  • 2 kausētie sieriņi;
  • 3 kartupeļi;
  • 1 sīpols;
  • sāls;
  • pipari;
  • 3 ēdamkarotes sviesta;
  • muskatrieksts;
  • 1 ēdamkarote sasmalcinātu zaļumu.

Pagatavošana:

  1. Ūdenī liek vārīties notīrītus, gabaliņos sagrieztus kartupeļus, pievienos sāli (pēc garšas).
  2. Sīpolus notīra, sagriež ripās, sviestā apcep, tad pievieno zupai.
  3. Sieriņus ar taukvielām silda, tad masu lej zupā.
  4. Kad kartupeļi mīksti, zupai pievieno zaļumus un rīvētu muskatriekstu.

Saldo kartupeļu zupa

Saldo kartupeļu zupa ir īpaši zīdainā tekstūra, košā krāsa, bet pāri visam – vaniļa un tās dziļi saldais aromāts.

Saldo kartupeļu zupa

Sastāvdaļas:

  • 1 kg saldo kartupeļu;
  • 2 sīpoli;
  • 2 daiviņas ķiploku;
  • 1,5 cm mizota ingvera gabaliņa;
  • 1000 ml ūdens;
  • 2 kubiņi laba buljona;
  • 1 vaniļas pāksts;
  • pāris daiviņas laima (pēc garšas);
  • eļļa cepšanai, sāls;
  • 200 ml kokosriekstu piens ( pēc izvēles).

Pagatavošana:

  1. Sīpolus sagriež mazos gabaliņos un cep uz vidējas liesmas, līdz tie kļūst caurspīdīgi.
  2. Sarīvē ingveru uz mazās rīves un pievieno sīpoliem kopā ar sakapātiem ķiplokiem, pacep vēl pāris minūtes.
  3. Saldos kartupeļus nomizo, sagriež nelielos kubiņos un liek katlā, pārlejot ar karstu ūdeni vai buljonu. Vāra ~ 15 minūtes, līdz kartupeļi mīksti.
  4. Pievieno vairākas šķipsnas sāls, un blendē zupu, līdz tā iegūst zīdainu tekstūru.
  5. Vaniļas pāksti pārgriež gareniski uz pusēm, izņem sēkliņas un pievieno zupai. Ja gribas krēmīgāku tekstūru, pievieno arī kokosriekstu pienu. Vēlreiz sablendē, pievienojot vēl sāli, ja nepieciešams, vai laima sulu skābumam.

Kartupeļu biezzupa ar bekonu, sieru un lociņiem

Pirmais ēdiens ar oriģinālu garšu un kūpinātu aromātu noteikti iepriecinās jūsu ģimeni.

Kartupeļu biezzupa ar bekonu, sieru un lociņiem

Sastāvdaļas:

  • 500 g jaunu kartupeļu;
  • 3‒4 sīpoli;
  • 600‒700 ml piena;
  • 2 ēdamkarotes lociņu;
  • sviests cepšanai;
  • sāls, malti melnie pipari, muskatrieksts ‒ pēc garšas;
  • pasniegšanai ‒ apceptas bekona šķēlītes, nedaudz rīvēta siera un lociņu.

Pagatavošana:

  1. Jaunos kartupeļus labi nomazgā, novāra, nedaudz atdzesē, nomizo, sagriež gabaliņos. Sīpolus nomizo, sasmalcina, sviestā apcep mīkstus.
  2. Kartupeļu gabaliņus un apceptos sīpolus liek katlā pārlej ar pienu, uzvāra, piemet garšvielas un uz mazas uguns vāra 7‒10 minūtes. Tad masu sablendē (ja rokas blenderim ir plastmasas detaļas, tad zupai ļauj padzist pirms blendēšanas).
  3. Zupu vēlreiz uzkarsē, ņem nost no pavarda, ļauj nedaudz pastāvēt un pasniedz, šķīvja vidū ievietojot apceptas, nedaudz sasmalcinātas bekona šķēlītes un pārkaisot ar rīvētu sieru un lociņiem.

Kartupeļu zupa ar grūbām

Kartupeļu zupa ar graudaugiem ir vienkāršs un garšīgs ēdiens, ko var pagatavot pat bērns!

Kartupeļu zupa ar grūbām

Sastāvdaļas:

  • 400 g ūdens;
  • 50 g dūmotas cūkgaļas;
  • 150 g kartupeļu;
  • 15 g grūbu;
  • 25 g sīpolu;
  • garšvielas;
  • zaļumi.

Pagatavošana:

  1. Dūmotu cūkas gaļu sagriež gabaliņos un katliņā kopā ar sīpoliem apcep.
  2. Pielej verdošu ūdeni, pievieno grūbas un vāra apmēram 30 minūtes.
  3. Pievieno kubveida gabaliņos sagrieztus kartupeļus, sāli, lauru lapas un vāra, līdz grūbas un kartupeļi mīksti.
  4. Pasniedzot pārkaisa sasmalcinātas pētersīļu lapiņas.

Violeta saldo kartupeļu un ziedkāpostu zupa

Šajā receptē mēs izmantojam purpursarkanas krāsas kartupeļus, ziedkāpostus un burkānus. Protams, lielveikalā var būt grūti atrast šādas sastāvdaļas, bet ticiet man, tas ir tā vērts. Papildus tam, ka šai zupai ir pārsteidzoša garša, tā ir arī ļoti noderīga ķermenim.

Violeta saldo kartupeļu un ziedkāpostu zupa

Sastāvdaļas:

  • burkāni — 4 gab;
  • ziedkāposti — 1 gab;
  • ūdens — 180-240 ml;
  • krējums — 60 ml;
  • muskatrieksts — ½ TK;
  • krustnagliņas — ¼ TK;
  • saulespuķu eļļa — 3 TK;
  • timiāns — 2 TK;
  • sāls — pēc garšas;
  • pipari — pēc garšas.

Pagatavošana:

  1. Kartupeļus un burkānus sagriež apmēram 2,5 cm lielos gabaliņos.
  2. Ievietojiet tos lielā katlā kopā ar ziedkāpostu ziediem un pārklājiet ar 3-4 glāzēm ūdens. Pagaršo ar šķipsniņu sāls.
  3. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, pēc tam samaziniet siltumu līdz vidējai temperatūrai un turpiniet gatavot, līdz dārzeņi ir mīksti.
  4. Pēc tam zupa jāsakuļ ar blenderi. Lej tīrā traukā un sajauc dārzeņus ar buljonu.
  5. Atgrieziet zupu katlā, pievienojiet krējumu un pievienojiet maltus melnos piparus, muskatriekstu un krustnagliņas. Pagatavojiet vēl 5 minūtes, labi maisot un pēc vajadzības pielāgojot garšvielas. Ja zupa ir pārāk bieza, pievienojiet vairāk ūdens līdz vajadzīgajai konsistencei.
  6. Aplejiet virsū neapstrādātu augstākā labuma olīveļļu un izrotājiet ar svaigu timiānu.
Dalīties ar draugiem
Novērtē recepti
TOPrecepte.lv