Ķirbju biezzupa ar kartupeļiem: TOP 8 receptes

Ķirbju biezzupa ar kartupeļiem ir vienkāršs, garšīgs un ļoti veselīgs ēdiens. To var attiecināt uz veģetāro virtuvi, kā arī uz diētisko un bērnu pārtiku. Maigs, krēmīgs, smaržīgs, tas spēj dažādot tavu ēdienkarti, ziemas sezonā bagātinot to ar vitamīniem un mikroelementiem.

Ķirbju un kartupeļu krēmzupa

Darbdienas izskaņā pēdējais, ko ir vēlēšanās darīt, ir stāvēt pie plīts, tāpēc lieti noder receptes, kur visu var samest vienā katlā un pēc tam ēst gardu muti. Tāda ir arī šī ķirbju un kartupeļu krēmzupa.

Ķirbju un kartupeļu krēmzupa

Sastāvdaļas:

  • 1 gab. brangs sīpols;
  • 5 gab. kartupeļi;
  • 400 g ķirbis;
  • 3 gab. ķiploka daiviņas;
  • 1 gab. kausētā siera kārbiņa;
  • 2 gab. buljona kubiņi;
  • sāls, pipari, baziliks.

Pagatavošana:

  1. Sakapā vienu brangu sīpolu, kuru mazdrusciņ apcep, bet pēc tam pievieno gabaliņos sagrieztu ķirbi un ripās sagrieztus kartupeļus. Visu aplej ar ūdeni.
  2. Pievieno sāli, piparus, buljona kubiņus.
  3. Vāra aptuveni 20 minūtes, kamēr dārzeņi mīksti un pajukuši, bet pēc tam visu sablendē.
  4. Pievieno uz smalkās rīves saberztus ķiplokus un sakapātu, svaigu baziliku. Noslēgumā katlā iepeldina kausētā siera trauciņa saturu, pagaida, kamēr tas viendabīgi izkūst.
  5. Tikmēr uz pannas apcep baltmaizes grauzdiņus un sarīvē sieru, ar ko papildina krēmīgo bļodas saturu.

Ķirbju biezzupa ar kartupeļiem

Ķirbis šajā biezeņzupā spēlē vienu no galvenajām lomām. Pateicoties viņai, krāsa un aromāts kļūst vienkārši maģiski.

Ķirbju biezzupa ar kartupeļiem

Sastāvdaļas:

  • ķirbja gabals;
  • 2 kartupeļi;
  • 1 burkāni;
  • sīpols;
  • saldais krējums;
  • sviests;
  • sāls;
  • nedaudz ķirbju sēklu un zaļumu, kā arī grauzdiņi – pasniegšanai.

Pagatavošana:

  1. Katlā liek sagrieztus kartupeļus un uz rupjās dārzeņu rīves sarīvētus burkānus, pārlej ar ūdeni tā, lai nedaudz pārsedz arī tad, kad pievienos ķirbjus, un liek vārīties.
  2. Liekam katliņā, pārlejam ar ūdeni, lai nosedz un liekam vārīties.
  3. Kad kartupeļi un burkāni nedaudz pavārījušies, pieliek sagrieztu ķirbi.
  4. Kamēr katls vārās, uz pannas sviestā apcep nomizotu un sasmalcinātu sīpolu. Notīra nedaudz ķirbja sēklu un uz citas pannas tās apgrauzdē. Sasmalcina zaļumus (dilles, lociņus vai pētersīļu lapiņas). Tosterā vai cepeškrāsnī sagatavo grauzdiņus.
  5. Kad dārzeņi ir mīksti, pievieno apceptos sīpolus un visu sablenderē. Piemet sāli, pielej saldu krējumu, lai iegūtu vēlamo zupas konsistenci, un visu uzvāra.
  6. Pasniedz šķīvī, pārkaisītu ar ķirbju sēkliņām, zaļumiem un vidū novietotiem grauzdiņiem.

Zupa ar ķirbi un kartupeļiem

Gribu aicināt nogaršot vieglu, gandrīz diētisku, veselīgu un ļoti garšīgu dārzeņu zupu, kas vārīta ar ķirbi, kartupeļiem, burkāniem, tomātiem un papriku.

Zupa ar ķirbi un kartupeļiem

Sastāvdaļas:

  • 100 g ķirbju mīkstuma;
  • 2 kartupeļi;
  • 1 mazs sīpols;
  • 0,5 burkāni;
  • 0,5 saldie paprika;
  • 1 vidējs svaigs tomāts;
  • sāls, garšvielas — pēc garšas;
  • 1 litrs ūdens;
  • 2 tējk dārzeņu eļļa;
  • 1 lauru lapa;
  • zaļumi pasniegšanai.

Pagatavošana:

  1. Nomizo burkānus, kartupeļus un sīpolus. Notīriet ķirbi no mizas un sēklām. No paprikas noņemiet kātu ar sēklām. Kartupeļus sagriež nelielos kubiņos, liek katliņā, pārlej ar ūdeni. Ļaujiet ūdenim vārīties, sāli, kartupeļus vāriet uz lēnas uguns 10 minūtes.
  2. Ķirbi sagriež kubiņos, sīpolus patvaļīgos gabalos.
  3. Burkānu sarīvē uz rupjās rīves. Tomātu un piparus sagriež mazos gabaliņos.
  4. Kad kartupeļi pusgatavi, pievieno zupai sīpolu un ķirbi, pārlej ar augu eļļu, uzvāra, samazina uguni.
  5. Pagatavojiet zupu vēl 10 minūtes, pēc tam pievienojiet atlikušos dārzeņus: tomātu, burkānu un papriku.
  6. Turpiniet gatavot uz lēnas uguns vēl 10 minūtes. Pievieno garšvielas, sauso buljonu, lauru lapu un ļauj uzvārīties dārzeņu zupai ar ķirbi un vāra vēl 10 minūtes uz mazas uguns.
  7. Garda un veselīga dārzeņu zupa ar ķirbi un kartupeļiem ir gatava. Lej šķīvjos, pārkaisa ar zaļumiem un pasniedz.

Ķirbju un saldā kartupeļa zupa

Receptē klasisko kartupeļu vietā liekam saldos kartupeļus jeb batātes, kas ir mazliet liesākas, un tajās ir daudz antioksidantu un vērtīgā A vitamīna. Turklāt ķirbim un batātei ir gan saderīgas garšas, gan krāsas.

Ķirbju un saldā kartupeļa zupa

Sastāvdaļas:

  • 1 kg sviesta vai riekstu ķirbja;
  • 100 g sīpolu;
  • 50 g sviesta vai 2 ēdamkarotes olīveļļas;
  • 400 g saldo kartupeļu;
  • 2 l dārzeņu buljona;
  • sāls.

Pagatavošana:

  1. Pārgriež ķirbi gareniski uz pusēm, izņem sēklas un liek uz plātī izklāta cepampapīra ar griezuma vietu uz leju.
  2. Cep 15 minūtes 180 grādu karstumā.
  3. Kad izņem ķirbi no krāsns un to mazliet padzesē, tam ir ļoti viegli nogriezt mizu, kas ir nopietns izaicinājums, mizojot to svaigu.
  4. Katlā izkausē sviestu un apcep sīpolus. Nomizo un palielos gabalos sagriež batātes, pievieno tās sīpoliem.
  5. Visu apcep apmēram piecas minūtes.
  6. Pievieno nomizoto ķirbi un lej klāt arī buljonu.
  7. Visu vāra, līdz dārzeņi mīksti.
  8. Tad mazliet padzesē un sablendē, līdz zupa kļūst viendabīga.

Ja vēlies, pasniedz ar eļļā un ķiplokos apceptiem maizes gabaliņiem un rīvētu cieto sieru.

Ķirbju krēmzupa ar kartupeļiem un bekonu

Ķirbju krēmzupa ir viena no visgaršīgākajām un izskatīgākajām krēmzupām — tik oranži dzeltena, krēmīga un pa virsu uzkaisītie lociņi izskatu padara vēl garšīgāku. Ja pirms vārīšanas ķirbi un burkānus apceps, tad garša būs vēl izteiksmīgāka, bet ātrajam zupas variantam cepti tiek tikai sīpoli un ķiploki, pārējo uzreiz liek katlā un vāra. Pa virsu vajag kaut ko kraukšķīgu, piemēram, apceptu bekonu vai maizes grauzdiņus, bet perfekti garšo arī veikalos nopērkamie kaltētie sīpoli.

Ķirbju krēmzupa ar kartupeļiem

Sastāvdaļas:

  • kartupeļi — 10 vidēji lieli;
  • burkāni — 3 vidēji lieli;
  • ķirbis — aptuveni 500 g;
  • sīpols — 1;
  • ķiploku daiviņas — 4;
  • bekons;
  • lociņi;
  • sāls;
  • pipari;
  • karijs.

Pagatavošana:

  1. Sagriež mazos gabaliņos ķiplokus un sīpolu, kārtīgi apcep.
  2. Nomizo un sagriež burkānus, ķirbi un kartupeļus.
  3. Visus dārzeņus liek katlā, uzber garšvielas un uzlej ūdeni tik daudz, lai neapsedz dārzeņus.
  4. Vāra līdz viss ir mīksts, ja nepieciešams, tad pievieno vēl garšvielas.
  5. Kad viss gatavs, tad sablenderē līdz viendabīgai konsistencei.
  6. Apcep bekonu līdz tas kļuvis kraukšķīgs, sagriež lociņus un to visu pēc tam bļodiņā pārber pāri zupai.

Sātīga ķirbju biezzupa ar kartupeļiem

Ķirbis ir pasaules lielākā oga. Un šī oga satur gandrīz visas organismam nepieciešamās minerālvielas un A, B, C, E grupas vitamīnus,pektīnvielas un karotīnu.

Sātīga ķirbju biezzupa ar kartupeļiem

Sastāvdaļas:

  • 800 g ķirbis;
  • 300 g kartupeļi;
  • 200 ml saldais krējums;
  • 150 g grauzdiņi;
  • 2 tējk. cukurs;
  • sāls, svaigi malti pipari pēc garšas.

Pagatavošana:

  1. Ķirbi un kartupeļus notīrīt un sagriezt palielos kubiņos.
  2. Dārzeņus ielikt katliņā, pārliet ar 3-4 gl. ūdens, pievienot cukuru, sāli un svaigi maltus piparus, uzvārīt.
  3. Uguni samazināt un vārīt dārzeņus 25-30 minūtes, līdz tie kļūst mīksti.
  4. Atdzesēt, sablendēt pievienojot saldo krējumu. Masu atgriezt katlā un vēlreiz uzvārīt.
  5. Pasniedz ar maizes grauzdiņiem.

Ķirbju biezzupa ar saldo kartupeļiem un lēcu

Šī zupa ir tāds kārtīgs rudens noskaņojums, kuru patiesībā var noķert jebkurā gadalaikā. Sastāvdaļas ir pavisam vienkāršas, un tās visas būs atrodamas jebkurā sezonā (jo mājās taču vienmēr atradīsies kāds rudenī novāktais lauku ķirbis). Sanāk sātīgi, sildoši un dikti gardi.

Ķirbju biezzupa ar saldo kartupeļiem un lēcu

Sastāvdaļas:

  • 600 g ķirbis;
  • 2 saldie kartupeļi;
  • 250 g sarkano lēcu;
  • 1 bundža kokosriekstu piena;
  • svaigs timiāns;
  • svaigs rozmarīns;
  • 2 šalotes sīpoli;
  • 4-6 ķiploka daiviņas;
  • 1 sarkanais čili;
  • saldās paprikas pulveris;
  • sāls, pipari;
  • olīveļļa;
  • ķirbju sēkliņas dekorēšanai;
  • ciedru rieksti dekorēšanai;
  • koriandrs dekorēšanai.

Pagatavošana:

  1. Notīra un vidēji lielos gabaliņos sagriež ķirbi un saldos kartupeļus.
  2. Sasmalcina sīpolus un ķiplokus. Katliņā tos uz nelielas liesmas apcep ar eļļu, čili piparu un svaigu rozmarīnu, timiānu, līdz tie ir zeltaini brūni un viss smaržo.
  3. Katliņā liek sagrieztos dārzeņus un pievieno ūdeni. Ļauj visam vārīties.
  4. Kamēr zupa vārās, uz pannas apgrauzdē ķirbju sēkliņas un ciedru riekstus, atdzesē.
  5. Kad dārzeņi pusmīksti, pievieno sarkanās lēcas, vāra.
  6. Kad visas zupas sastāvdaļas mīkstas, ņem nost no uguns un nokāš lieko ūdeni (nedaudz atstājot), ja vien dārzeņi visu jau nav uzsūkuši.
  7. Pievieno kokospienu un sāli, piparus pēc garšas. Vēl nedaudz uzsilda, ja nepieciešams.
  8. Pasniedz bļodiņās un dekorē ar riekstiem, sēkliņām un sakapātu koriandru.

Ķirbja un saldo kartupeļu zupa ar kariju

Vienkāršu, bet garšīgu un sātīgu ķirbju un kartupeļu zupas biezeni var pagatavot pat iesācējs pavārs.

Ķirbja un saldo kartupeļu zupa ar kariju

Sastāvdaļas:

  • 450 g saldo kartupeļu;
  • 450 g ķirbja;
  • 1,2 l dārzeņu buljona;
  • 1 sīpols;
  • 2 tējkarotes olīveļļas;
  • 2 tējkarotes karija pulvera;
  • 3 ķiploka daiviņas;
  • sāls;
  • malti melnie pipari;
  • 1-2 ēdamkarotes sasmalcinātu lociņu.

Pagatavošana:

  1. Olīveļļu ielej katlā, pieber sasmalcinātus sīpolus, ķiplokus un nedaudz apcep. Pievieno karija pulveri, visu samaisa, tad pielej buljonu.
  2. Saldos kartupeļus un ķirbi nomizo, sagriež gabaliņos un pievieno buljonam. Zupu vāra tik ilgi, kamēr dārzeņi mīksti (apmēram 30 min.)
  3. Tad katlu noņem no uguns, zupu sablenderē, pieber sāli un piparus, izmaisa.
  4. Zupu lej šķīvi vai bļodiņā, grezno ar sasmalcinātiem lociņiem.
Dalīties ar draugiem
Novērtē recepti
TOPrecepte.lv