Irdenus rīsus

Vienkārša soli pa solim izstrādāta recepte palīdzēs multivārāmajā katlā pagatavot irdenus rīsus, izmantojot minimālu sastāvdaļu daudzumu. Šāds garnīrs būs labs papildinājums gaļas ēdieniem.

Sastāvdaļas
Porcijas: +3
  • Rīsi 220 g
  • Ūdens 500 ml
  • Ķiploki 2 g
  • Olīveļļa 1 ĒK
  • Sāls 1 TK
Uzturvērtība uz 100 g
Kalorijas: 130 kcal
Olbaltumvielas: 2.13 g
Tauki: 2.51 g
Ogļhidrāti: 23.3 g
Pagatavošana
40 min.Drukāt
  • Sagatavojiet sastāvdaļas. Rūpīgi nomazgājiet rīsus. Notīriet ķiploka daiviņu. Sagatavojiet multivarku.
  • Irdenus rīsus multikatlā - 2
    Atveriet multikatla vāku un ielieciet bļodā nomazgātos rīsus. Piepildiet ar ūdeni, pievienojiet sāli un pa vidu ielieciet ķiploka daiviņu. Aizveriet vāku un uz 30 minūtēm ieslēdziet režīmu «Rīsi» vai «Putraimi/putra».
  • Irdenus rīsus multikatlā - 3
    Pēc pusstundas atveriet vāku un izņemiet ķiplokus. Pievienojiet olīveļļu un samaisiet. Gatavos rīsus ielej dziļā bļodā un pasniedz.
  • Irdenus rīsus multikatlā - 4
    Gatavos rīsus pasniedz pie galda kā piedevu gaļas ēdienam.
Dalīties ar draugiem
Novērtē recepti
TOPrecepte.lv