Vienkārša soli pa solim izstrādāta recepte palīdzēs multivārāmajā katlā pagatavot irdenus rīsus, izmantojot minimālu sastāvdaļu daudzumu. Šāds garnīrs būs labs papildinājums gaļas ēdieniem.
Sastāvdaļas
Porcijas: –+
- Rīsi 220 g
- Ūdens 500 ml
- Ķiploki 2 g
- Olīveļļa 1 ĒK
- Sāls 1 TK
Uz porciju
Kalorijas: 130 ккал
Proteīns: 2.13 г
Tauki: 2.51 г
Ogļhidrāti: 23.3 г
Soļi
-
Sagatavojiet sastāvdaļas. Rūpīgi nomazgājiet rīsus. Notīriet ķiploka daiviņu. Sagatavojiet multivarku.
-
Atveriet multikatla vāku un ielieciet bļodā nomazgātos rīsus. Piepildiet ar ūdeni, pievienojiet sāli un pa vidu ielieciet ķiploka daiviņu. Aizveriet vāku un uz 30 minūtēm ieslēdziet režīmu «Rīsi» vai «Putraimi/putra».
-
Pēc pusstundas atveriet vāku un izņemiet ķiplokus. Pievienojiet olīveļļu un samaisiet. Gatavos rīsus ielej dziļā bļodā un pasniedz.
-
Gatavos rīsus pasniedz pie galda kā piedevu gaļas ēdienam.